Τι έκαναν οι Big Four στην ηλικία του Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του σε ηλικία 21 ετών, κερδίζοντας τα ΑΤΡ Finals. Τι είχαν καταφέρει όμως στην ηλικία του οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ;

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έδειξε για ακόμη μια φορά την περασμένη εβδομάδα, γιατί θεωρείται ο ισχυρότερος εκπρόσωπος της νέας γενιάς του τένις.

Παίζοντας αψεγάδιαστο τένις, επιβλήθηκε στα δυο σετ του πολύ φορμαρισμένου Νόβακ Τζόκοβιτς, και κατέκτησε τον μεγαλύτερο, σε αξία, τίτλο της μέχρι τώρα καριέρας

του.

Σε ηλικία 21 ετών και 212 ημερών και στην εποχή που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, τις διακρίσεις και τους τίτλους οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ, ο Γερμανός έστειλε ηχηρό μήνυμα από το Λονδίνο, ενόψει της συνέχειας.

Για να μπει κάποιος όμως σε συγκρίσεις με τους Big 4 θα πρέπει να δει τι είχαν καταφέρει οι τέσσερις μεγάλοι στην συγκεκριμένη ηλικία.

Αναλυτικά λοιπόν παρακάτω, όλα όσα είχαν κατορθώσει να κάνουν τόσο νωρίς στην καριέρα τους οι τέσσερις σπουδαιότεροι τενίστες της εποχής.

Ρότζερ Φέντερερ

Μπορεί ο Ελβετός “Βασιλιάς” να έχει κατακτήσει 99 τίτλους στην καριέρα του μέχρι στιγμής, αλλά στην ηλικία του Ζβέρεφ, είχε στεφθεί πρωταθλητής μόλις έξι φορές σε τουρνουά της ΑΤΡ, σε αντίθεση με τον Γερμανό που έχει κατακτήσει 10 τίτλους μέχρι τώρα.

Ο Φέντερερ είχε ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη το Νο4, έχοντας κατακτήσει μόλις έναν Masters τίτλο. Ο Ζβέρεφ από την πλευρά του, έχει πανηγυρίσει τρεις τίτλους σε Masters διοργανώσεις, ενώ έχει φτάσει μέχρι και το Νο3 του κόσμου.

TitlesMasters 1000 TitlesCareer-High ATP RankingRecord Winning Percentage 6 1 4 178-97 64.7%

Ράφαελ Ναδάλ

Ο Ισπανός πρωταθλητής, Ράφα Ναδάλ, είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος τενίστας σε αυτήν την ηλικία πάντως. Μέχρι τα 21 του χρόνια, ο “ταυρομάχος” είχε προλάβει να κατακτήσει τρεις Grand Slam τίτλους και εννιά Masters!

Είχε προλάβει ήδη να κατακτήσει 254 (!) νίκες και για να καταλάβετε για τι επίτευγμα μιλάμε, λιγότεροι από 200 τενίστες στην ιστορία του τένις έχουν κερδίσει τόσα ματς, όσα είχε κερδίσει ο Ναδάλ στην ηλικία των 21 ετών.

Επίσης, career high ο Ισπανός είχε το Νο2.

Titles Masters 1000 Titles Career-High ATP Ranking Record Winning Percentage23 9 2 254-66 79.4%

Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που ηττήθηκε από τον Ζβέρεφ την Κυριακή στον τελικό των ΑΤΡ Finals, είχε κερδίσει σε αυτή την ηλικία τέσσερις Masters τίτλους, ενώ είχε ήδη κάνει δικό του έναν Grand Slam τίτλο, έχοντας φτάσει και αυτός μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Titles Masters 1000 Titles Career-High ATP Ranking Record Winning Percentage 11 4 3 185-68 73.1%

Άντι Μάρεϊ

Ο Βρετανός από την δική του πλευρά, είχε φτάσει μέχρι το Νο4 του κόσμου, είχε κατακτήσει δυο Masters τίτλους, ενώ συνολικά είχε πανηγυρίσει οκτώ τίτλους στην ηλικία των 21 ετών και των 212 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ακριβώς οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ, και ο Μάρεϊ είχε μεγαλύτερο ποσοστό νικών από τον Ρότζερ Φέντερερ στην ίδια ηλικία, με τον Ελβετό πάντως να έχει τους περισσότερους Grand Slam τίτλους αυτή τη στιγμή από όλους τους προηγούμενους.

Titles Masters 1000 Titles Career-High ATP Ranking Record Winning Percentage8 24155-65 70.4%

Αυτή η σύγκριση του Ζβέρεφ με τους θρύλους της εποχής μας, δεν εγγυάται μια εξίσου μεγάλη καριέρα για τον Γερμανό.

Δίχως αμφιβολία, όμως, βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την πετύχει…

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τι έκαναν οι Big Four στην ηλικία του Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα