Ισόβιος αποκλεισμός από το τένις για Μπρακιάλι-Σταράτσε

Με την κατηγορία του στοιχηματισμού σε αγώνες που έχουν δώσει, το ιταλικό δίδυμο των Ντανιέλε Μπρακιάλι και Ποτίτο Σταράτσε, δεν θα μπορέσει να δώσει ξανά επαγγελματικό αγώνα.

Δυστυχώς, το “στήσιμο” αγώνων και ο παράνομος στοιχηματισμός είναι φαινόμενα που υπάρχουν και στο άθλημα του τένις.

“Σεσημασμένοι” στον συγκεκριμένο τομέα είναι οι Ιταλοί τενίστες Ντανιέλε Μπρακιάλι και Ποτίτο Σταράτσε που χρόνια αγωνίζοντας σαν παρτενέρ στα διπλά με την πρώτη υπόθεση στησίματος αγώνα να λαμβάνει χώρα το

2005 για τους δύο αθλητές.

Τότε, είχαν τιμωρηθεί με τεσσερισήμισι μήνες αποχής για παράνομο στοιχηματισμό αλλά απ’ότι φαίνεται, δεν σταμάτησαν αυτό το “χούι” που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια…

Το 2015, η αστυνομία της Κρεμόνα υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες του Μπρακιάλι με τις οποίες φαίνεται να “έβγαλε” 50.000 δολάρια για να χάσει σετ ενώ ο Σταράτσε επίσης κέρδισε χρηματικά ποσά από την ήττα του κόντρα στον Πάμπλο Αντουχάρ στην Καζαμπλάνκα.

Αρχικά, η Ιταλική Ομοσπονδία Τένις αποφάσισε τον ισόβιο αποκλεισμό τους από το άθλημα αλλά οι ποινές τους μειώθηκαν μετά από έφεση.

Τελικά, η Τennis Integrity Unit (TIU), ερευνώντας και άλλους “ύποπτους” αγώνες των δύο αθλημάτων, τιμώρησε τον 40χρονο Μπρακιάλι με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα και τον 37χρονο Σταράτσε με δεκαετή αποκλεισμό που, ουσιαστικά, θέτει τέλος στην καριέρα τους.

Και όλα αυτά ενώ μιλάμε για δύο ποιοτικούς τενίστες με τον Σταράτσε να έχει φτάσει μέχρι το Νο27 του κόσμου το 2007 και τον Μπρακιάλι το Νο49 το 2006.

Ο πειρασμός, όμως, του εύκολου κέρδους είναι πολύ μεγάλος…

Κώστας Αϊτάκης

The post Ισόβιος αποκλεισμός από το τένις για Μπρακιάλι-Σταράτσε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα