Τι απαντά η Κίνα για την αναστολή των τουρνουά

Το θέμα με την Πενγκ έχει πάρει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις με την Κίνα να δηλώνει την αντίθεση της στην “πολιτικοποίηση των αθλημάτων” την Πέμπτη (2/12) μετά την απόφαση της WTA να αναστείλει όλα τα τουρνουά στην χώρα αυτή.

Η δήλωση αυτή προήλθε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν που δεν σχολίασε ευθέως την κίνηση της WTA, αλλά είπε ότι η Κίνα “αντιτίθεται στην πολιτικοποίηση του αθλητισμού”.

dir="ltr" lang="en">Μπορεί η ίδια η Πενγκ να πραγματοποίησε δημόσιες εμφανίσεις μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε περίπου ένα μήνα πριν (κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας Ζανγκ), αλλά δεν ήταν αρκετές για να πείσουν την WTA, η οποία ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την παίκτρια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη ότι είχε μια δεύτερη βιντεοκλήση με την Πενγκ, έχοντας την πρώτη στα τέλη του Νοέμβρη.

“Μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία με πολλούς άλλους ανθρώπους και οργανισμούς για την ευημερία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι. Γι’ αυτό, μόλις χθες, μια ομάδα της ΔΟΕ πραγματοποίησε άλλη μια βιντεοκλήση μαζί της”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Το Πεκίνο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλό σχετικά με το σκάνδαλο και οι αρχές έχουν μπλοκάρει τις συζητήσεις για το θέμα στο βαριά λογοκριμένο διαδίκτυο της Κίνας.

Όλη αυτή η κατάσταση φέρνει την Κίνα σε πολύ δύσκολη θέση ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 που πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Πεκίνο, με πολλές οργανώσεις να σκέφτονται ήδη να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση.

Η εφημερίδα Global Times, ένα εθνικιστικό αγγλόφωνο ταμπλόιντ, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα People’s Daily του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, έβαλε στο στόχαστρο τη WTA σε ένα άρθρο την Πέμπτη (1/12), κατηγορώντας ότι “φέρνει την πολιτική στο γυναικείο τένις” και ότι είναι “μοχλός της δυτικής κοινής γνώμης”.

China’s Global Times editor response to the WTA’s suspension :-
“WTA is coercing Peng Shuai to support the West’s attack on Chinese system. They are depriving Peng Shuai’s freedom of expression, demanding that her description of her current situation must meet their expectation.”

— Adam_Addicott (@AdamAddicott) December 2, 2021

Στο άρθρο αυτό, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Twitter – το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα – η WTA χαρακτηρίστηκε “προδότης του Ολυμπιακού πνεύματος” και αναφέρθηκε ότι “κάποιες δυνάμεις στη Δύση υποκινούν μποϊκοτάζ κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022”.

Φυσικά η τολμηρή απόφαση της WTA να σταματήσει τα τουρνουά στην Κίνα θα κοστίσει εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους σπόνσορες. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι παίκτες και παίκτριες αρχίζουν να εκφράζουν την υποστήριξη τους σε αυτό το βήμα.

Η Global Times παρέθεσε ακόμη μια δήλωση της Κινεζικής Ένωσης Αντισφαίρισης που έλεγε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και προειδοποίησε ότι η WTA θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις νομικές συνέπειες. Οι κλήσεις προς τους διοργανωτές του τουρνουά China Open έμειναν αναπάντητες και οι αναζητήσεις για το θέμα της αναστολής των τουρνουά WTA δεν δίνουν ακόμη κανένα αποτέλεσμα στο Weibo (αντίστοιχο Twitter) της Κίνας.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Τι απαντά η Κίνα για την αναστολή των τουρνουά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Tennis24
Κίνα,kina