Τζόκοβιτς: “Στηρίζω απόλυτα την απόφαση της WTA”

Ο Νο1 του κόσμου τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του για την απόφαση της WTA στο να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες στην Κίνα λόγω ανησυχιών και αμφιβολιών για την ασφάλεια και την υγεία της Κινέζας τενίστριας Σουάι Πενγκ.

Η κάτοχος 2 Grand Slam στο διπλό, εξαφανίστηκε για περίπου 2 εβδομάδες μετά από τις καταγγελίες, που έκανε στην κινέζικη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης weibo, για σεξουαλική επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο και στέλεχος του Κομουνιστικού Κόμματος, Ζανγκ Γκαολί.

Η Πενγκ

εμφανίστηκε αρχικά σε αχρονολόγητες φωτογραφίες και λίγο αργότερα σε δημόσιες εμφανίσεις (πάντα χαμογελαστή), ενώ πριν από μερικές ημέρες μίλησε με βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, αν και η συγκεκριμένη συνομιλία δεν δημοσιεύτηκε ποτέ και δεν κατάφερε να την ακούσει κανείς εκτός από τους συμμετέχοντες.

Παρά το γεγονός αυτό η WTA δεν εφησύχασε κάνοντας πράξη τις απειλές της, δια στόματος του CEO Στιβ Σάιμον. 

“Στηρίζω πλήρως τη στάση της WTA. Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για την ασφάλεια και την υγεία της Πενγκ. Η υγεία της είναι υψίστης σημασίας για τον κόσμο του τένις. Νομίζω ότι η θέση της WTA ήταν πολύ τολμηρή και θαρραλέα.”

Θυμίζουμε ότι οι εμπορικές σχέσεις και δραστηριότητες της WTA με την Κίνα ξεπερνούσαν το 1 δις δολάρια, ωστόσο παρά το γεγονός αυτό ο Στιβ Σάιμον έκοψε τις γέφυρες με την Κίνα ανακοινώνοντας την αναστολή όλων των τουρνουά που σχετίζεται με την ασιατική χώρα. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τζόκοβιτς: “Στηρίζω απόλυτα την απόφαση της WTA” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα