Ηράκλειο: Στα προημιτελικά η ασταμάτητη Λάκη

Η Μιχαέλα Λάκη ήταν η μεγάλη νικήτρια από τον “εμφύλιο” απέναντι στη φορμαρισμένη Ελένη Χριστοφή  και εδώ και λίγους μήνες “ομόσταυλή” της στις ακαδημίες του Φοίβου Μιχαλόπουλου (προπονητή της Λάκη), επικρατώντας με 3-6, 6-3, 6-1 μετά από περίπου 2,5 ώρες. 

Για μία ακόμη αναμέτρηση η Λάκη κατάφερε να φανεί συνεπής στο σερβίς της ολοκληρώνοντας το παιχνίδι κερδίζοντας το 67% των πόντων από το 1ο σερβίς (30/45), ενώ στο 2ο είχε 44% (17/39).

Αυτός άλλωστε ήταν κι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της νίκης για την 16χρονη, η οποία έσβησε 8/13 break-points

την επίμονης και εξαιρετικής, ειδικά στο 1ο set Χριστοφή. 

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ χαμηλό 44% (8/18) που είχε η Λάκη στο 1ο σερβίς και έχοντας το απόλυτο στα break-points (3/3) κατάφερε να κατακτήσει το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set το 44% της Λάκη εκτοξεύτηκε στο…92% (11/12) και σε συνδυασμό με το 2/12 στο 2ο σερβίς της Χριστοφή κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση χάρη στο καθοριστικό break στο 7ο game του set παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 και λίγο αργότερα με 5-3 για να κλείσει το set με ένα ακόμη break.

Στο decider παρά το γεγονός ότι η Χριστοφή ξεκίνησε με break (1-0), η συνέχεια άνηκε στην Λάκη, η οποία κατάκτησε όλα τα υπόλοιπα game φτάνοντας στην 7η σερί νίκη της στο Ηράκλειο, αλλά και στην πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000$.

Αργότερα μέσα στην ημέρα Λάκη και Χριστοφή θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο διπλό, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Νικόλ Κίριν (Ισραήλ) και Ράντκα Ζελινίτσκοβα (Σλοβακία) για την προημιτελική φάση. 

Εκτός προημιτελικών βρέθηκε η Δήμητρα Παύλου η οποία ηττήθηκε με 6-0, 6-4 σε 67 λεπτά από την προερχόμενη από τα προκριματικά, αλλά και πολύ δυνατή Ρουμάνα Λίνκα Νταλίνα Αμαριέι, ενώ στους άνδρες ο Αλέξανδρος Σκορίλας είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Αμερικανό και Νο2 του ταμπλό Κάιλ Σίλινγκ γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-1 σε 68 λεπτά. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Ηράκλειο: Στα προημιτελικά η ασταμάτητη Λάκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Λάκη,irakleio, laki