Θρίλερ με θριαμβευτή τον Κύργιο (vids)

23:17 2/7/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Νικ Κύργιος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο σπουδαίο ντέρμπι 3ου γύρου, θέτοντας εκτός “16άδας” τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά από ματς που τα είχε όλα, αλλά κυρίως… τεταμένα νεύρα από τους δυο τενίστες.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, πέτυχε την 4η νίκη του κόντρα στον Τσιτσιπά, σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Λονδρέζικου Major, για 4η φορά στην καριέρα του και 1η μετά το 2016.

Αν και ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με set, ο Νο40 τενίστας του

κόσμου, επέστρεψε, κέρδισε τα επόμενα τρία και έφυγε νικητής από το Court 1, μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά τρελής μάχης, με σκορ 6-7(2), 6-3, 6-4, 7-6(7).

Τι πιο σύνηθες να συμβεί, από ένα ματς που ο Κύργιος με την αντιεπαγγελματική του συμπεριφορά εντός court, βγάζει εκτός εαυτού τον αντίπαλό του και ακολουθεί το… χάος.

Αυτή τη φορά, θύμα των ορέξεων του 26χρονου, έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο δεύτερος, ξέφυγε για πρώτη φορά τόσο πολύ κατά τη διάρκεια αγώνα και αφού οι δυο τους, αντάλλαξαν: “γαλλικά”, μερικές… μπάλες στα στήθια τους και πολύ υψηλή ένταση, το θρίλερ βρήκε θριαμβευτή τον Νικ.

Σε πολύ υψηλού επιπέδου τενιστική παράσταση μετατράπηκε το ντέρμπι των δυο, με τον Τσιτσιπά να πληρώνει τα δυο χαμένα set points του στο 4ο set και να μένει εκτός συνέχειας, στο πολύ κλειστό tie-break, μη καταφέρνοντας να στείλει το ματς σε decider.

Ο Κύργιος δημιούργησε 14(!) break point ευκαιρίες, όμως δεν ήταν όσο αποτελεσματικός θα ήθελε, για να “κλείσει” νωρίτερα την αναμέτρηση. Εκμεταλλεύτηκε μόλις 2/14, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μερικά σπουδαία σερβίς στο 4ο set, ώστε να γλιτώσει το 5ο.

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον αγώνα με 0/5 break points και επτά διπλά λάθη, παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε, σε γενικές γραμμές, εξαιρετική εμφάνιση, την ώρα που το 1ο σερβίς του… απουσίαζε.

Στο 59% επιτυχίας “έκλεισε” ο Στέφανος το συγκεκριμένο κομμάτι, με τον Κύργιο να έχει 71% και μόλις ένα διπλό λάθος. Ασυνήθιστο μεν, αληθινό, δε.

Οι δυο τους, ολοκλήρωσαν το ματς με παρόμοια στατιστικά σε winners και αβίαστα λάθη, με τον Ελληνοαυστραλό να έχει βραχεία κεφαλή και στις δυο κατηγορίες. Με 61 winners έναντι 57 του Τσιτσιπά και 31 αβίαστα λάθη, έναντι 36 του 23χρονου Έλληνα, τελείωσε το ντέρμπι ο Κύργιος.

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο Νο40 τενίστας του κόσμου, θα αντιμετωπίσει τον 20χρονο Αμερικανό, Μπράντον Νακασίμα (Νο56), ο οποίος κέρδισε με straight sets τον Ντάνιελ Ελάχι Γκαλάν Ριβέρος (Νο109), νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο Τσιτσιπάς, με αυτή την ήττα, ολοκλήρωσε την πορεία του στη φετινή grass court season, έχοντας ως απολογισμό, έναν τίτλο (Μαγιόρκα, ΑΤΡ 250) και οκτώ νίκες σε 11 αγώνες.

Φυσικά, δεν κατάφερε να προκριθεί στον 4ο γύρο για 1η φορά μετά το 2018, όμως μπορεί να κρατήσει πολλά θετικά από την παρουσία του στο γρασίδι, μιας και φέτος, για 1η φορά, έδειξε πως μπορεί να παίξει εξαιρετικό τένις κι εκεί.

WIMBLEDON MEN’S DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Θρίλερ με θριαμβευτή τον Κύργιο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα