Θριαμβευτής Ζβέρεφ στον τελικό! – VIDEO

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έκανε μία από τις πιο πλήρεις εμφανίσεις της καριέρας του και κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ για να προκριθεί στον παρθενικό του τελικό ATP Finals!

Ο νέος είναι ωραίος!

Με μια εμφάνιση-όνειρο απέναντι σε έναν μέτριο Ρότζερ Φέντερερ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα βρεθεί την Κυριακή στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του!

Ο μόλις 21 ετών Γερμανός τενίστας αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος τενίστας της νέας γενιάς με την, ίσως, σημαντικότερη νίκη της

καριέρας του επί του Ελβετού σούπερσταρ στον ημιτελικό του φετινού Nitto ATP Finals!

O Σάσα έκανε, ίσως, την πιο πλήρη εμφάνιση της ζωής του και “πέταξε” εκτός τουρνουά τον Φέντερερ με 7-5, 7-6(5) και περιμένει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον σπουδαίο τελικό!

Μιλάμε για ένα σπουδαίο κατόρθωμα-ορόσημο στην καριέρα του νεαρού τενίστα που κέρδισε για τρίτη φορά τον Φέντερερ που ήθελε μεν αλλά δεν μπορούσε να προκριθεί σε ακόμα έναν τελικό στο Λονδίνο…

Αυτό σημαίνει ότι μένει εκτός τίτλου σε ATP Finals για έβδομη σερί σεζόν σε μια διοργάνωση που εξελίσσεται σε “καταραμένη” για αυτόν από εκείνη τη χρονιά και μετά.

Αντίθετα, ο 16 χρόνια νεαρότερος του, Ζβέρεφ, μετά από τρεις κερδισμένους Masters τίτλους, πάει για το μεγάλο “μπαμ” της καριέρας του με τη συμμετοχή του στον τελικό του ATP Finals όπου έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του αν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο…

Ο Ζβέρεφ “έγραψε ιστορία” και για το γερμανικό τένις όντας πλέον ο πρώτος φιναλίστ σε ATP Finals μετά τον Μπόρις Μπέκερ το 1996…

Το ματς ήταν ένα πολύ “κλειστό” μπρα ντε φερ που, όμως, ο λιγότερο έμπειρος των δύο μονομάχων ήταν καλύτερος και πιο ψύχραιμος στους κρίσιμους πόντους που έκριναν το ματς.

Ο Ζβέρεφ, σε συνέχεια του ματς κόντρα στον Ίσνερ, ήταν εκπληκτικός σχεδόν σε όλο τον αγώνα από τη γραμμή του σερβίς ενώ στα ράλι έδειξε πολύ επιθετική διάθεση ανεβαίνοντας αρκετές φορές στο φιλέ.

Την παραμικρή υποψία δεν είχαμε στο πρώτο σετ μέχρι να φτάσουμε στο 6-5 υπέρ του Ζβέρεφ.

Εκεί, ο Γερμανός έκανε το καλύτερο return game του φτάνοντας στο 0-40 και προκάλεσε μέγιστη ζημιά στον “Βασιλιά” που δεν βρήκε την παραμικρή λύση στα δικά του return games ενώ απέτυχε στο να στείλει έστω το σετ σε tie break.

Αυτό που χρειαζόταν επειγόντως ο Ελβετός τενίστας για να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα ήταν ένα break στην αρχή του δεύτερου σετ.

Και το πήρε!

Χάρη περισσότερα σε λάθη του αλάνθαστου μέχρι εκείνο το σημείο, Ζβέρεφ, ο Φεντ προηγήθηκε με 2-1 και σπάσιμο σερβίς αλλά όπως πολλάκις του συνέβη την περασμένη εβδομάδα, το πέταξε στα σκουπίδια δεχόμενος άμεσα break back!

Εκεί, ήταν φανερό ότι νευρίασε και η απόδοσή του χειροτέρεψε με το ματς να κρέμεται σε μια κλωστή για αυτόν.

Ο Ζβέρεφ πλησίασε σε νέο καθοριστικό σπάσιμο σερβίς αλλά ο Μαέστρος του το στέρησε δίχως όμως ο ίδιος να πλησιάσει και πάλι σε δικό του break.

Μοιραία, το tie break έλυσε τις διαφορές με τον Φέντερερ να προηγείται με 4-3 και να βρίσκεται με καλές προϋποθέσεις σε ράλι στο σερβίς του Ζβέρεφ αλλά μια μπάλα γλίστρησε από χέρια ενός ball boy και παίχτηκε επανάληψη πόντου!

Αυτό ωφέλησε τα μέγιστα τον Ζβέρεφ που μετέτρεψε το 3-4 σε 6-4 και ο “Βασιλιάς” παροπλισμένος πια, δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή…

Το 2018, μια χρονιά που ξεκίνησε άψογα για αυτόν με τον τίτλο στην Αυστραλία δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε την ανάλογη συνέχεια με τα σημάδια της ηλικίας να είναι όλο και περισσότερο εμφανή στο παιχνίδι του 37χρονου πια “θρύλου”…

Από την άλλη, ο Ζβέρεφ, παρά το γεγονός ότι και πάλι στα Grand Slam δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, στα Masters έχει κάνει “θραύση” και πλέον περιμένει τον Νόβακ Τζόκοβιτς έχοντας την ευκαιρία την Κυριακή να κάνει το colpo grosso της καριέρας του!

Σάββατο, 17/11: Ημιτελικοί ATP Finals

Zverev (Germany) beat Federer (Switzerland) 7-5 7-6(5)
Djokovic (Serbia) beat Anderson (S. Africa) 6-2 6-2

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW | OOP (-2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Θριαμβευτής Ζβέρεφ στον τελικό! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα