Ο τελικός… όνειρο, τους περιμένει – VIDEO

Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, μια νίκη μακριά από έναν ονειρεμένο τελικό στο κλείσιμο της χρονιάς

Μπροστά τους βρίσκονται δύο πολύ επικίνδυνα εμπόδια, όμως οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς είναι τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του ATP Finals.

Τερματίζοντας πρώτοι στους ομίλους τους, οι δύο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο, βρίσκονται μια νίκη μακριά από τον μεταξύ τους τελικό στην Ο2 Arena του Λονδίνου, με τον οποίον θα κλείσει ονειρικά η σεζόν στο ATP World Tour,

αν αναλογιστούμε και το πρόσφατο επικό ματς που μας χάρισαν στο Παρίσι.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τους πολύ επικίνδυνους, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κέβιν Άντερσον.

Στον πρώτο ημιτελικό (16:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), ο Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει για 6η φορά το σπουδαιότερο όνομα της νέας γενιάς τενιστών, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που δύο χρόνια τώρα αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά ένας ανερχόμενος τενίστας αλλά ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

Ο 21χρονος από το Αμβούργο, πέτυχε δύο νίκες στους ομίλους (Ίσνερ, Τσίλιτς) και παρά την ήττα από τον Τζόκοβιτς στη 2η αγωνιστική, βρίσκεται για πρώτη φορά στους “4” καλύτερους του ΑΤP Finals, στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στον κορυφαίο θεσμό.

Από την άλλη, ο 37χρονος Φέντερερ βρίσκεται για 15η φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και διεκδικεί τον 7ο τίτλο του στο ATP Finals και 100ο συνολικά στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει τα τρία από τα πέντε ματς που έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι στο tour.

Στο δεύτερο ημιτελικό (22:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), οι δύο φιναλίστ του Wimbledon 2018, θα συναντηθούν και πάλι στο Λονδίνο αλλά σε διαφορετικό, εντελώς, σκηνικό.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κέβιν Άντερσον, οι δύο τενίστες που εντυπωσίασαν ίσως περισσότερο από τους υπόλοιπους στη φάση των ομίλων, θα αναμετρηθούν για 9η φορά στην καριέρα τους, με φόντο τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Φυσικά ο Σέρβος είναι το grande φαβορί για τη νίκη στο συγκεκριμένο ζευγάρι, έχοντας μόλις μια ήττα από τον Άντερσον σε 8 αναμετρήσεις, στην πρώτη τους, μάλιστα, το μακρινό 2008 στο Μαϊάμι. Έκτοτε, ο Νόλε μετράει εφτά σερί νίκες πιο πρόσφατες, αυτή στον τελικό του Wimbledon (3-0) και στα προημιτελικά του Shanghai Masters (2-0).

Ο Τζόκοβιτς διεκδικεί τον 6ο του τίτλο στο ATP Finals, θέλοντας να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, όμως αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος πραγματοποιεί τη χρονιά της καριέρας του.

“Ο Κέβιν έχει παίξει μεγάλο τένις μέσα στη χρονιά. Σίγουρα είναι η καλύτερή του σεζόν. Είναι σταθερός τα δύο τελευταία χρόνια. Σερβίρει πολύ καλά και είναι επιθετικός. Ξέρω τι να περιμένω” είπε ο Σέρβος ενόψει της μονομαχίας με τον Άντερσον.

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW | OOP (-2h) | TV SCHEDULE

The post Ο τελικός… όνειρο, τους περιμένει – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα