Τεράστιος Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά της Μαδρίτης! – VIDEO

Νέα τεράστια επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά που απέκλεισε τον υπερασπιστή του Madrid Masters, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πέτυχε την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελικά χωμάτινου Masters!

Από θρίαμβο σε θρίαμβο συνεχίζει να βαδίζει και εντός του 2019 ο απίστευτος Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μπορεί να ξεκίνησε με αργό τέμπο της φετινής χωμάτινη σεζόν, έχει “γκαζώσει” όμως επικίνδυνα από το Εστορίλ και μετά και δείχνει ασταμάτητος!

Μετά από νέο συγκλονιστικό ματς σε μια χορταστική μέρα προημιτελικών

στη Μαδρίτη, ο 20χρονος τενίστας άντεξε στην αντεπίθεση του Ζβέρεφ από το δεύτερο σετ και μετά και υπέταξε τον υπερασπιστή του τίτλου στη Μαδρίτη με 7-5, 3-6, 6-2 για να πάρει μια πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά του Σαββάτου!

Μία τεράστια νίκη σε πολλαπλά επίπεδα καθώς είναι πάντα…απολαυστικό να κερδίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον οποίο αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό rivalry τα επόμενα χρόνια ενώ παράλληλα επέκτεινε το αήττητό του στο τουρ σε οκτώ αγώνες παίρνοντας για πρώτη φορά την πρόκριση στα ημιτελικά ενός χωμάτινου Masters, ένα νέο ορόσημο στην καριέρα του!

Δεν κύλησαν τα πράγματα εύκολα ώστε ο Έλληνας πρωταθλητής να φτάσει σε αυτή τη σπουδαία νίκη μιας και ο Ζβέρεφ τον πίεσε πάρα πολύ στο δεύτερο και στις αρχές του τρίτου σετ με τον Στέφανο όμως, πραγματικό παλικάρι, να αντέχει ειδικά σε ένα κομβικό game στις αρχές του τρίτου σετ όπου έσβησε, με αφάνταστα γενναίο τένις, τρία break point του Γερμανού!

Εκεί έδειξε για πολλοστή φορά τα στοιχεία πολύ μεγάλου πρωταθλητή που αναμφισβήτητα διαθέτει καθώς μετά επέβαλε πλήρως την κυριαρχία του στο σετ έχοντας κερδίσει τον πνευματικό αγώνα κόντρα στον Γερμανό που κατέρρευσε ψυχολογικά σε εκείνο το σημείο και δεν ήταν πια ο ίδιος παίκτης.

Είναι οι μικρές στιγμές σε έναν αγώνα τένις που κρίνουν νίκες και τρόπαια πολλές φορές.

Ο Στέφανος τις “μυρίζεται” και ανεβάζει το επίπεδό του στο σημείο που χρειάζεται ώστε να τις κάνει δικές του!

Κέρδισε παράλληλα για δεύτερη φορά σε Masters διοργάνωση τον 22χρονο Γερμανό με την πρώτη να είναι εκείνο το επεισοδιακό ματς στο περσινό Τορόντο με τα χαμένα match point και τη γκρίνια του Γερμανού αργότερα…

Δεν ξέρουμε αν θα δηλώσει τώρα ότι ο Στέφανος…δεν έπαιξε καλά, πάντως, ο Στεφ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς έχοντας εξαρχής τρία break point με τον Ζβέρεφ όμως, που γενικά σέρβιρε απίστευτα στον προημιτελικό, να τα σβήνει.

Πολύ ισορροπημένα κύλησε το πρώτο σετ με τα σερβίς να έχουν τον πρώτο λόγο και τον Στέφανο να περιμένει υπομονετικά το ένα κακό service game του Γερμανού.

Που ήρθε στο 5-5 με τον Στεφ φυσικά να δράττεται της ευκαιρίας και να σπάει το σερβίς του Ζβέρεφ, σερβίροντας στη συνέχεια επιτυχημένα για το πρώτο σετ!

Το μομέντουμ ήταν με τον Στέφανο που μπήκε καλά και στο δεύτερο σετ αλλά ο Ζβέρεφ άρχισε σιγά-σιγά να κερδίζει ολοένα και περισσότερα baseline ράλι ενώ σέρβιρε με τρομακτική συχνότητα πρώτα σερβίς “καθαρίζοντας” τα service games του γρήγορα.

Ένας απίστευτος πόντος που κέρδισε ο Γερμανός κάνοντας και έναν tweener τον οδήγησε στο να πάρει “φωτιά” και να αρχίσει να παίζει τρομερό τένις με τον Τσιτσιπά να έχει χάσει προς στιγμήν την ενέργεια και τη συγκέντρωση του.

Ο Ζβέρεφ τελείωσε εντυπωσιακά το δεύτερο σετ με τρία σερί games μετά το 3-3 ισοφαρίζοντας τον αγώνα και δείχνοντας πιο φρέσκος από τον Στέφανο λίγο πριν την έναρξη του τρίτου σετ.

Όντως, με φόρα από το δεύτερο σετ, ο Ζβέρεφ επιχείρησε το break στις αρχές του τρίτου με τον Τσιτσιπά να σερβίρει στο 1-1.

Εκεί έγινε το κρισιμότερο game του αγώνα με τον Στέφανο, με νύχια και με δόντια και πολύ γενναίο επιθετικό τένις, να σώζει τα τρία break point του Γερμανού που όχι μόνο του έφεραν το hold αλλά άλλαξαν τις ισορροπίες στο πνευματικό κομμάτι.

Ο Ζβέρεφ εμφανώς απογοητεύτηκε δεχόμενος break αμέσως μετά και πλέον το ματς ήταν στα χέρια του Έλληνα τενίστα που κέρδισε και τη μάχη της εξέδρας με τους θεατές να φωνάζουν πολλάκις ρυθμικά το όνομά του!

Ο Στέφανος, παρά το σύντομο χρόνο παρουσίας του στο τουρ, γνωρίζει πώς να τελειώνει ματς στα οποία έχει το πάνω χέρι άριστα και το έκανε ξανά.

Δεν χρειάστηκε μάλιστα καν να σερβίρει για το ματς μιας και έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς του Γερμανού παίρνοντας την πρόκριση ακόμα πιο γρήγορα στο 6-2!

Τώρα, περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Ναδάλ-Βαβρίνκα έχοντας ήδη κάνει μια καθόλα επιτυχημένη πορεία στη Μαδρίτη, αλλά γνωρίζοντας βέβαια τον χαρακτήρα του, ακόμα δεν του είναι αρκετή!

Παρασκευή, 1/5: Προημιτελικοί Madrid Masters

Thiem (Austria) beat Federer (Switzerland) 3-6 7-6(11) 6-4
Tsitsipas (Greece) beat Zverev (Germany) 7-5 3-6 6-2
Djokovic (Serbia) beat Cilic (Croatia) by walkover

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Τεράστιος Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά της Μαδρίτης! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα