Τένις 2021: Ερωτηματικά και μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα σεζόν

Το 2020 μας αφήνει, μια χρονιά η οποία δεν κύλησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε όλον τον πλανήτη τίποτα δεν λειτούργησε σε φυσιολογικά πλαίσια στον μέγιστο βαθμό, κάτι βέβαια που δεν γινόταν να μην επιδράσει αρνητικά και για το Τένις.

Πλέον και βάζοντας πίσω μια μέτρια χρονιά και από άποψης αγωνιστικής δράσης, διότι πολλά μεγάλα τουρνουά δεν διεξήχθησαν, ενώ και αυτά που ορίστηκαν κανονικά δεν υπήρχαν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις(έλλειψη κόσμου, μαζεμένα τουρνουά, αλλαγές ημερομηνιών).

Το 2021 έρχεται, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει στο

100 % πως θα συνεχιστεί η κατάσταση και αν Covid-19 αποχωρήσει τελείως ή ακόμη και να παραμείνει αν θα μπορέσουμε να τον περιορίσουμε σε έναν μεγάλο βαθμό, ώστε να μην επηρεάσει και τις αγωνιστικές εξελίξεις στο Τένις.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το Αυστραλιανό Όπεν θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει χώρα απ’ ότι φαίνεται όχι όπως ήταν προγραμματισμένη, αλλά προς το τέλος του Ιανουαρίου, χωρίς φυσικά να είναι κάτι οριστικό ακόμη. Οι περισσότεροι παίκτες περιμένουν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή, ώστε να προετοιμαστούν όσο δυνατόν πιο κατάλληλα. Ας βάλουμε μέσα και το γεγονός ότι όσοι βρεθούν σε αυτό το μεγάλο τουρνουά, από τη στιγμή εκείνη θα τεθούν σε 14ημερη καραντίνα.

Η αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών λόγω πανδημίας θα παραμείνει ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς πέρα του ότι δεν γνωρίζουμε αν όλα θα κυλήσουν ομαλά στην εξέλιξη της χρονιάς, θα δούμε και πως προγραμματιστούν τα επερχόμενα τουρνουά.

Μέσα στο 2020 τα πράγματα ήρθαν αρκετά ανάποδα, με πολλές μαζεμένες διοργανώσεις να λαμβάνουν χώρα, κάτι που δεν επέτρεψε στους παίκτες να βρίσκονται στο 100% της ετοιμότητας τους.

Φυσικά όλα είναι υποθέσεις και ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το μεγάλο κεφάλαιο των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι αν και αρχικά είχαν οριστεί για το καλοκαίρι του 2020, αυτό δεν ήταν εφικτό εξαιτίας του Covid-19. Έτσι λοιπόν, απ’ ότι φαίνεται ο Ιούλιος του 2021 είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τον ορισμό.

Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που επηρεάζει τους πάντες και κάθε τενίστας θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα του, όσον δυνατόν βρισκόμενος στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και το πως φυσικά θα εξελιχθεί η χρονιά και αν υπάρξουν αναβολές, η μεταθέσεις τουρνουά που θα επηρεάσουν την απόδοση των παικτών.

Πολλά είναι τα σενάρια, ωστόσο να μην βιαζόμαστε ακόμη αφού υπάρχει μπόλικος δρόμος για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τένις 2021: Ερωτηματικά και μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα