Τέλος η σεζόν για τον “εύθραυστο” Μονφίς

Ένας ακόμη τραυματισμός, αυτή τη φορά στον αυχένα, ανάγκασε τον Γκάελ Μονφίς να βάλει πρόωρο τέλος στη φετινή σεζόν η οποία ξεκίνησε με πολλές προοπτικές αλλά ολοκληρώθηκε άδοξα και χωρίς νίκη για τον φαντεζί Γάλλο.

Ο 34χρονος Παριζιάνος, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στην πρεμιέρα του στο Erste Bank Open της Βιέννης και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (6-1, 2-0 ret.), ολοκληρώνοντας τη χρονιά χωρίς να έχει πετύχει νίκη στο ATP Tour,

μετά την επανέναρξη από την καραντίνα.

Ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα του Μονφίς από την επιστροφή του τένις στο κορυφαίο επίπεδό του, μετά από αυτές στη Ρώμη (Κέπφερ), Αμβούργο (Χάνφμαν) και Roland Garros (Μπούμπλικ), με τελευταία του νίκη αυτή επί του Ρισάρ Γκασκέ στα προημιτελικά του Dubai Championships τον Φεβρουάριο, πριν τον αποκλεισμό από τον Τζόκοβιτς στους “4”.

“Δεν νιώθω άνετα να παίζω τένις. Σερβίρω με μεγάλη δυσκολία κι αυτό δεν μου δίνει την ευκαιρία να είμαι ανταγωνιστικός. Πρέπει να σταματήσω. Η καλύτερη απόφαση που μπορώ να πάρω είναι να βάλο τέλος στη σεζόν” είπε μετά τον αποκλεισμό από τη Βιέννη.

Η χρονιά είχε ξεκινήσει εξαιρετικά για το πρώην Νο6 και νυν Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης. Έφτασε έως τον 4ο γύρο του Australian Open όπου αποκλείστηκε απ’τον μετέπειτα φιναλίστ Ντόμινικ Τιμ ενώ πανηγύρισε δύο σερί τίτλους στο ATP 500 του Ρότερνταμ και στο indoor τουρνουά του Μονπελιέ, φτάνοντας συνολικά τα 10 τρόπαια στην καριέρα του.

Πλέον, ο 34χρονος άσος θα ξεκουραστεί και θα ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

The post Τέλος η σεζόν για τον “εύθραυστο” Μονφίς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα