Σύγκρουση δυο κόσμων με φόντο το τρόπαιο στη Μαδρίτη

13:45 8/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα τεθούν αντιμέτωποι το απόγευμα της Κυριακής (8/5) στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων του Mutua Madrid Open, στον φετινό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Περίπου στις 19:30GR θα εισέλθουν στο “Μαγικό Κουτί” οι δυο φιναλίστ του event, για να δώσουν ακόμη μια, σπουδαία τενιστική παράσταση, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο του 2ου χωμάτινου Masters της χρονιάς.

Μετά την κατάκτηση του Monte Carlo Masters από τον Στέφανο Τσιτσιπά πριν λίγες εβδομάδες, ένας εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα στεφθεί πρωταθλητής για 1η φορά φέτος, σε

χωμάτινο τουρνουά.

Από τη μια, ο πιο έμπειρος, υπερασπιστής του τίτλου και κάτοχος δυο τροπαίων στη Μαδρίτη (2018, 2021), Γερμανός. Από την άλλη, το 19χρονο παιδί-θαύμα του παγκοσμίου τένις, που όσο περνάνε οι εβδομάδες, ψηλώνει ολοένα και περισσότερο το ταβάνι του, προσθέτοντας τεράστιες νίκες στο, σύντομο, αλλά ήδη άκρως εντυπωσιακό, βιογραφικό του.

Αλκαράθ και Ζβέρεφ μετά τις φοβερές προκρίσεις τους το Σάββατο απέναντι σε Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά, αντίστοιχα, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για 1η φορά μέσα στο 2022 και 3η συνολικά στο Tour.

Τις προηγούμενες δυο, νικητής είχε βγει ο 25χρονος Γερμανός, χωρίς μάλιστα να χάσει set. Τον Μάρτιο του 2021, ο Ζβέρεφ είχε επικρατήσει 6-3, 6-1 στον 1ο γύρο του 500αριού τουρνουά στο Ακαπούλκο. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Νο3 τενίστας στον κόσμο είχε κερδίσει τον Αλκαράθ με 6-3, 6-3, στα ημιτελικά της Βιέννης (ΑΤΡ 500).

Έκτοτε, βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά. Ο Αλκαράθ έχει αναρριχηθεί στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κατακτήσει τον παρθενικό Masters τίτλο του (Miami Open 2022) και αυτή τη στιγμή μετράει εννέα σερί νίκες στο χώμα, καθώς προέρχεται από τον θρίαμβο της προηγούμενης εβδομάδας στη Βαρκελώνη (ΑΤΡ 500).

Ο Ισπανός βρίσκεται σε συνεχόμενα ανοδική πορεία, στη Μαδρίτη έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κερδίζει back to back Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε χωμάτινο τουρνουά, ενώ μοιάζει να μην… συγκινείται από τη συσσωρευμένη κόπωση και τα πολύ μεγάλα σε διάρκεια ματς που έχει δώσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Μετράει 19 νίκες στα τελευταία 21 ματς και έχει κατακτήσει τρεις τίτλους μέσα στη χρονιά, έχοντας ρεκόρ καριέρας 4-0 σε τελικούς της ΑΤΡ. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας για ένα… 19 χρονών παιδί (τα έκλεισε στις 5/5).

Ο Ζβέρεφ βέβαια, μόνο τυχαία δεν έφτασε στον τελικό της Μαδρίτης. Είναι το τουρνουά που αγαπάει περισσότερο από όλα. Λατρεύει τις συνθήκες παιχνιδιού στο “Caja Magica” και δεν είναι κοινό μυστικό. Έχει ρεκόρ 19-2 στην καριέρα του αγωνιζόμενος στο Madrid Open, ενώ όσες φορές έχει περάσει τα προημιτελικά, έχει κατακτήσει το τρόπαιο.

Μάλιστα, στα 21 ματς που έχει παίξει στο θεσμό, έχει κερδίσει σε όλα, τουλάχιστον ένα set!

Αυτός θα είναι ο τελικός υπ’αριθμόν 30 στην καριέρα του “Σάσα”, που μετράει 19-10 μέχρι στιγμής. Βέβαια, δεν έχει κατακτήσει ακόμη τίτλο μέσα στο 2022, έχοντας έναν χαμένο τελικό στο Μονπελιέ (ΑΤΡ 250), από τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Ποιος θα τα καταφέρει στο τέλος της ημέρας, να είναι ο Βασιλιάς στη Μαδρίτη ; Θα έχουμε το repeat του Γερμανού, ή τον θρίαμβο του συγκλονιστικού Αλκαράθ ;

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σύγκρουση δυο κόσμων με φόντο το τρόπαιο στη Μαδρίτη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα