Αλκαράθ: “Νιώθω έτοιμος να τους αντιμετωπίσω και στα GS”

10:46 8/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει να γράφει ιστορία στα παγκόσμια courts. Αφού έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής στην ιστορία του Miami Masters, στο ντεμπούτο του μάλιστα στο hard court Masters της Φλόριντα, το Σάββατο έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ στο Mutua Madrid Open.

Το παιδί θαύμα του Ισπανικού τένις, έγινε επίσης ο πρώτος τενίστας που κερδίζει σε χωμάτινο τουρνουά τους δύο κορυφαίους τενίστες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και δύο από τους καλύτερους όλων των εποχών, Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Παράλληλα, είναι ο νεαρότερος τενίστας

που κερδίζει τους δύο Θρύλους.

Αυτή η φανταστική εβδομάδα του Αλκαράθ στη Μαδρίτη που επιβραβεύτηκε με τη συμμετοχή του στον τελικό του Mutua Madrid Open κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ την Κυριακή (19:30GR), έχει εξασφαλίσει ήδη στον 19χρονο την άνοδό του στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης. Την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα, ο Αλκαράθ βρισκόταν στο Νο120 της ATP Rankings κι αυτό τα λέει όλα για την εντυπωσιακή εξέλιξη του νεαρού τους τελευταίους μήνες.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η συμπεριφορά του Αλκαράθ μέσα στο court και απέναντι στους μεγάλους του αθλήματος. Όπως και απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά της Παρασκευής έτσι και κόντρα στον Νο1 του κόσμου το Σάββατο, ο χαρισματικός τενίστας έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και δεν επηρεάστηκε από το όνομα του αντιπάλου.

“Όπως λέω πάντα, πρέπει να προσπαθείς να κερδίσεις κάθε ματς. Η συμπεριφορά σου στις κρίσιμες στιγμές σε ξεχωρίζει από τους απλά πολύ καλούς παίκτες. Θέλω να κάνω αυτή τη διαφορά. Νιώθω έτοιμος να τους αντιμετωπίσω (Τζόκοβιτς και Ναδάλ) σε κάθε τουρνουά, σε κάθε επιφάνεια. Στα Grand Slam είναι εντελώς διαφορετικό. Τα παιχνίδια best of five είναι άλλη υπόθεση αλλά πιστεύω ότι είμαι έτοιμος και εκεί” είπε με περίσσιο θάρρος και πάθος ο Αλκαράθ μετά τη φοβερή νίκη με ανατροπή 6-7(5), 7-5, 7-6(5) επί του Τζόκοβιτς το Σάββατο.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Κάρλος Αλκαράθ πιέστηκε από έναν δημοσιογράφο να παραδεχθεί ότι είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο τους τελευταίους μήνες, όμως ο ίδιος αντιμετώπισε αυτή την πίεση με ταπεινότητα και ωριμότητα.

“Ο Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος στον κόσμο γιατί είναι το Νο1. Μαζι με τον Ναδάλ είναι δύο από τους καλύτερους στην ιστορία. Δεν μπορώ να σας πω ποιος είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή. Μπορώ να σας πω ότι στα rankings Νο1 είναι ο Τζόκοβιτς. Δεν θα σας πω ποιος είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή. Μπορεί να κέρδισα το Νο1 αλλά είμαι ακόμα στο Νο9. Έχω μπροστά μου ακόμα 8 παίκτες για να γίνω Νο1” είπε ο Καρλίτο.

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Αλκαράθ: “Νιώθω έτοιμος να τους αντιμετωπίσω και στα GS” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα