Σβιάτεκ: “Έχω υπογεγραμμένο μπλουζάκι του Ράφα στον τοίχο μου”

Η Ίγκα Σβιάτεκ εξέπληξε τον κόσμο του τένις πέρυσι τον Οκτώβριο, κερδίζοντας το 1ο της grand slam σε ηλικία μόλις 19 ετών. Η Πολωνή έπαιξε ολοκληρωτικό τένις στο Roland Garros 2020, κέρδισε επτά διαδοχικούς αγώνες δίχως να χάσει σετ και σήκωσε το πολυπόθητο τρόπαιο την ίδια χρονιά με το είδωλο της, Ραφαέλ Ναδάλ.

Η 19χρονη τενίστρια σε πρόσφατη συνέντευξη της αποκάλυψε ότι έχει

κρεμασμένο στον τοίχο του δωματίου της ένα υπογεγραμμένο μπλουζάκι του Ναδάλ, αλλά και το ημερολόγιό του.

“Μου αρέσει ο Ραφαέλ Ναδάλ. Έχω ένα υπογεγραμμένο μπλουζάκι του στον τοίχο μου, αλλά και το ημερολόγιο του. Είναι το είδωλό μου. Είναι ταπεινός και παραμένει ο ίδιος. Τα πάμπολλα τρόπαια δεν τον άλλαξαν. Δεν έβλεπα πολύ τένις όταν ήμουν μικρή. Ο μόνος παίκτης που με γοήτευσε ήταν ο Ραφαέλ Ναδάλ. Μάλλον αντέγραψα το στυλ παιχνιδιού του. Μου αρέσει να χτυπάω τις μπάλες με πολύ topspin.

Ο πρώτος μου προπονητής μου είπε ότι ήταν ασυνήθιστο για ένα κορίτσι να παίζει με topspin. Με συμβούλεψε να επικεντρωθώ σε αυτό, ώστε να γίνει “όπλο” μου στο μέλλον. Τώρα που ξέρω τον Ράφα ως παίκτη και ως άνθρωπο, τον σέβομαι ακόμα περισσότερο”, ανέφερε χαρακτηριστικά το Νο16 στην παγκόσμια κατάταξη.

Γιάννης Μαύρος

The post Σβιάτεκ: “Έχω υπογεγραμμένο μπλουζάκι του Ράφα στον τοίχο μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα