Σβάρτσμαν: “Από τις χειρότερες ημέρες της καριέρας μου!”

Έτσι χαρακτήρισε την ήττα από τον unranked Λευκορώσο Ντανιίλ Οσταπένκοφ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα επαγγελματικού επιπέδου, ο Νο15 του κόσμου Ντιέγκο Σβάρτσμαν, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Αργεντινής με τη Λευκορωσία για το Davis Cup.

Η Αργεντινή μπορεί να πήρε τελικό τη νίκη στη σειρά με 4-1 και ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν να παραχώρησε μόλις 3 games στο μονό της επόμενης ημέρας απέναντι στον Αλεξάντερ Ζγκιρόφσκι (Νο1233), ωστόσο η ήττα της

πρεμιέρας φάνηκε να τον επηρεάζει, μετά από τα πολλά μηνύματα που δέχθηκε στα social media, με αρκετά από αυτά να έχουν να κάνουν και με απειλές. 

“Ήταν μια από τις χειρότερες ημέρες της καριέρας μου”, δήλωσε ο Σβάρτσμαν. “Έχασα από έναν άπειρο παίκτη. Αν και 80-90% των μηνυμάτων που δέχθηκα ήταν ενθαρρυντικά, υπήρχε και μια μειοψηφία που με επέκρινε με σαφώς κακές προθέσεις.”

“Έλαβα απειλές, προσβολές, αλλά και μηνύματα από ανθρώπους που μου έλεγαν να μην επιστρέψω στην Αργεντινή. Λίγο πολύ όλα αυτά με επηρεάζουν.”

Φυσικά ο Αργεντινός δεν είναι το πρώτο “θύμα” από τους χρήστες των social media, μια “μάστιγα” η οποία έχει αρκετό παρελθόν και όπως όλα δείχνουν μεγάλο μέλλον. 

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του US Open η Σλόουν Στίβενς αποκάλυψε τη ρατσιστική κακοποίηση που δέχθηκε μετά από τον αποκλεισμό της από τη διοργάνωσης, καθώς και για τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται κατά τη διάρκεια της καριέρας της. 

Το ίδιο συνέβη και στην επίσης Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς, η οποία δέχθηκε θανατικές απειλές μετά από τον αποκλεισμό της από την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου Έμα Ραντουκάνου. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σβάρτσμαν: “Από τις χειρότερες ημέρες της καριέρας μου!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα