Ναδάλ: “Δεν περίμενα να επηρεαστεί τόσο ο Τζόκοβιτς”

Ο Ράφα Ναδάλ σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε μεταξύ άλλων και για τον μεγάλο τελικό του φετινού US Open, σχολιάζοντας την απόδοση του Νόβακ Τζόκοβιτς στο σπουδαιότερο ματς της καριέρας του.

Ο Ισπανός, έπεσε απ’ τα σύννεφα με το γεγονός ότι ο Νόλε επηρεάστηκε από την πίεση που του ασκήθηκε και δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον καλό του εαυτό στο court.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράφα:

“Το τεράστιο βάρος που είχε στις πλάτες του ο Νόλε στον τελικό, αποδείχθηκε πως ήταν αδύνατο να το αποβάλλει, σε συνδυασμό

και με το εξαιρετικό επίπεδο που έπιασε ο Μεντβέντεφ.

Πρέπει να παραδεχθώ, πως εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι επηρεάστηκε τόσο πολύ ο Νόβακ. Μπορεί να μην ήταν τόσο καλός αγωνιστικά τις τελευταίες εβδομάδες, όμως όλοι ξέρουμε πως όταν μένει πίσω στο σκορ, συγκεντρώνεται ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι.

Οι προπονητές μπορεί να προετοιμάζουν τους αθλητές για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παιχνιδιού. Αυτό που δεν μπορούν με τίποτα να δουλέψουν στον αθλητή, είναι ο έλεγχος των συναισθημάτων μέσα σε ένα ματς.

Ο Τζόκοβιτς ήξερε πως αγωνιζόταν στο πιο σημαντικό ματς της καριέρας του. Ήξερε πως με νίκη, θα γινόταν ο κορυφαίος όλων των εποχών. Θα είχε το προβάδισμα σε αυτή τη συζήτηση.

Σίγουρα πόνεσε από την ήττα, αλλά θα επανέλθει. Είμαι σίγουρος”.

The post Ναδάλ: “Δεν περίμενα να επηρεαστεί τόσο ο Τζόκοβιτς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα