Κατέκτησε το Λουξεμβούργο η 18χρονη Τάουσον (vids)

Τον 2ο WTA τίτλο της μέχρι τώρα καριέρας της κατέκτησε η 18χρονη Δανέζα, Κλάρα Τάουσον, κερδίζοντας στον τελικό του Luxembourg Open την πρωταθλήτρια του Roland Garros 2017, Γελένα Οσταπένκο.

Η Τάουσον μετά το τρόπαιο που έκανε δικό της στη Λιόν πριν λίγους μήνες, στέφθηκε πρωταθλήτρια και στο 250αρι τουρνουά του Λουξεμβούργου, κάνοντας δυο τους τίτλους της στο Tour.

Στον

μεγάλο τελικό επικράτησε της Οσταπένκο με 6-3, 4-6, 6-4, παρά το γεγονός ότι η Λετονή προηγήθηκε με break (1-2) στο καθοριστικό set και ολοκλήρωσε έτσι ιδανικά την εβδομάδα της με την 5η συνεχόμενη νίκη της.

A new champion is in town

Clara Tauson outlasts the defending champion Ostapenko in a thrilling three-set match to claim the trophy !#LuxembourgOpen pic.twitter.com/TOtNsRWQwZ

wta (@WTA) September 19, 2021

Στην πορεία της προς τον τίτλο η Τάουσον κέρδισε κατά σειρά τις Άστρα Σάρμα, Εκατερίνα Αλεξάντροβα, Μαρί Μπόσκοβα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Γελένα Οσταπένκο.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, η 18χρονη Δανέζα θα δει τον εαυτό της να αναρριχάται στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης, δημιουργώντας νέο ρεκόρ καριέρας. Από την άλλη πλευρά, η φιναλίστ θα κερδίσει μια θέση και θα ανέβει στο Νο29.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός πως η Οσταπένκο είναι η πιθανή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη την επόμενη εβδομάδα στον 2ο γύρο του Ostrava Open της Τσεχίας.

Hey there, champ

Tauson | #LuxembourgOpen pic.twitter.com/OzJrtjb7Bk

wta (@WTA) September 19, 2021

LUXEMBOURG OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κατέκτησε το Λουξεμβούργο η 18χρονη Τάουσον (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα