Στη μάχη του Roland Garros η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Roland Garros αυτή την εβδομάδα. Ας ρίξουμε μια ματιά στην κλήρωση που είχε η Ελληνίδα τενίστρια στο Παρίσι…

Η 22χρονη πρωταθλήτρια μας, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά την Τετάρτη στα προκριματικά του δεύτερου Grand Slam της χρονιάς, έχοντας ως στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε κυρίως ταμπλό Major

θεσμού.

Για να το πραγματοποιήσει, χρειάζεται τρεις συνεχόμενες νίκες. Η αρχή, θα γίνει την Τετάρτη, όταν και θα τεθεί αντιμέτωπη με την 21χρονη Αυστραλή Κίμπερλι Μπίρελ.

Η Βαλεντίνη έχει το πάνω χέρι, μιας και είναι πιο έμπειρη από την αντίπαλό της στην χωμάτινη επιφάνεια. Αν προκριθεί, τότε θα έχει δύσκολο έργο στην επόμενη φάση του προκριματικού ταμπλό.

Αυτό, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει κόντρα στο Νο5 του ταμπλό και πρώην Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Χίδερ Γουότσον.

Η Βρετανή πάντως, δεν διάγει ιδιαίτερα καλό φεγγάρι στο Tour, κι αν η Γραμματικοπούλου καταφέρει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να πετύχει την έκπληξη.

Στον 3ο προκριματικό γύρο, η Βαλεντίνη διασταυρώνεται με μια εκ των Βάρβαρα Λεπτσένκο και Άννα Καλίνσκαγια. Αξίσει να σημειωθεί, πως η δεύτερη την απέκλεισε και πέρυσι από τη συνέχεια των προκριματικών, στο 2ο γύρο.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει αγωνιστεί τόσο το 2017, όσο και το 2018 στα προκριματικά του Γαλλικού Όπεν, φτάνοντας ισάριθμες φορές μέχρι τον 2ο γύρο.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στη μάχη του Roland Garros η Βαλεντίνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα