Στέλεχος της Μπαρτσελόνα αποκάλεσε τον Ναδάλ “εχθρό του κράτους” και παραιτήθηκε

13:06 4/2/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο λόγος για τον 59χρονο Αλφόνς Γοδάλ, ο οποίος-μέχρι την περασμένη Τετάρτη-ήταν ο 2ος αντιπρόεδρος στο Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα, που δημιουργήθηκε το 1994 με στόχο να προσελκύσει οικονομικές χορηγίες.

Ο Γοδάλ αμέσως μετά την κατάκτηση του ιστορικού 21ου Grand Slam από τον Ράφα Ναδάλ, αποκάλεσε τον 35χρονο Ισπανό “εχθρό του κράτους”, γεγονός το οποίο είχε συνέπειες για τον ίδιο.

Ο Ναδάλ, ο οποίος είναι φανατικός υποστηρικτής της Ρεάλ Μαδρίτης, επικράτησε στον τελικό του Australian Open

του Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά από μια επική ανατροπή στα 5 sets και έγινε ο μοναδικός τενίστας που έφτασε τα 21 Major στην καριέρα του.

Αυτό μάλλον…ενόχλησε τον Γοδάλ, ο οποίος έσπευσε να κάνει μια…άκομψη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, παραφράζοντας το επώνυμο του Ναδάλ σε…Navidad (σ.σ. Χριστούγεννα στα ισπανικά). 

“Ο Navidad με έκανε να αισθάνομαι άβολα από την πρώτη ημέρα”, έγραψε ο Γοδάλ. “Τον κατατάσσω στην ίδια ομάδα με τη La Roja (προσωνύμιο της εθνικής Ισπανίας), την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Φερνάντο Αλόνσο και γενικά ό,τι αντιπροσωπεύει το εχθρικό κράτος”

El Rafael Navidad m’ha fet angúnia des del primer dia. El tinc al mateix sac que la roja, el RM, Alonso i tot el que representi l’estat enemic.

— Alfons Godall II*II (@alfons_godall) January 31, 2022

Ωστόσο δύο ημέρες αργότερα (Τετάρτη) ο 59χρονος Καταλανός, ανακοίνωσε και πάλι μέσα από τα social media την παραίτησή του από το ίδρυμα της Μπαρτσελόνα

“Το tweet με τη προσωπική μου γνώμη για ένα διάσημο πρόσωπο, μπορεί να βλάψει το ίδρυμα της Μπαρτσελόνα, λόγω πίεσης από ορισμένες εταιρίες, αλλά και τα ΜΜΕ”, ανέφερε ο Γοδάλ. 

“Δεν θέλω να στοιχήσω ούτε μια δεκάρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε να στερηθώ την ελευθερία της έκφρασης. Κατά συνέπεια παραιτούμαι. Σας Ευχαριστώ!”

La piulada amb la meva opinió sobre un personatge famós i el seu perfil pot perjudicar la @FundacioFCB per la pressió d’algunes empreses i mitjans.
No vull costar ni un cèntim al @FCBarcelona_cat ni renunciar a la llibertat d’expressió.
En consqüència, renuncio al càrrec.
Merci!!

— Alfons Godall II*II (@alfons_godall) February 2, 2022

Την περασμένη Πέμπτη στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου αποκτήματος της Μπαρτσελόνα, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο πρόεδρος των “Μπλαουγκράνα”, Χουάν Λαπόρτα επιβεβαίωσε την παραίτηση του Αλφόνς Γοδάλ. 

“Θεώρησε καλύτερο να παραιτηθεί, δεδομένου ότι υπήρξαν πιέσεις από εργοδότες, επενδυτές και χορηγούς του ιδρύματος λόγω ενός tweet που έγραψε. Από την πλευρά του δεν ήθελε να βλάψει το ίδρυμα και παραιτήθηκε οικειοθελώς. Η απόφασή του έγινε δεκτή και τέλος.”, δήλωσε ο Λαπόρτα. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ναδάλ χαρακτηρίζοντάς τον ως “εξαιρετικό άτομο”. 

“Είναι κρίμα που δεν είναι από την πλευρά της Μπαρτσελόνα”, είπε αστειευόμενος ο Λαπόρτα, “αλλά τον συγχωρούμε γιατί μας κάνει να απολαμβάνουμε τον τρόπο που αγωνίζεται.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Στέλεχος της Μπαρτσελόνα αποκάλεσε τον Ναδάλ “εχθρό του κράτους” και παραιτήθηκε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα