Τσιτσιπάς και Σάκκαρη Νο1 σε Ρότερνταμ και Αγ. Πετρούπολη

11:10 4/2/2022 - Πηγή: Tennis24

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στα 500άρια τουρνουά σε Ρότερνταμ και Αγ. Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα (6-13/2) όπου μάλιστα έχουν τοποθετηθεί στο Νο1 του ταμπλό κάτι που γίνεται 1η φορά και μάλιστα την ίδια εβδομάδα.

Η αποχώρηση του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την απόφασή του να αποσυρθεί από το τουρνουά, έφερε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο1 του ταμπλό, ενώ και η Μαρία Σάκκαρη μετά από την απόσυρση της Πάουλα

Μπαντόσα, αλλά και την τελική απόφαση της Αρίνα Σαμπαλένκα να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση την έφεραν στην κορυφή των seeded παικτριών. 

Αυτή θα είναι η 1η φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο Νο1 του τουρνουά το οποίο έχει μια ιδιαίτερη σημασία για εκείνον καθώς εκεί έκανε ντεμπούτο στο Tour και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 όπου αγωνίστηκε με wild-card ως Νο205 του κόσμου, γνωρίζοντας την ήττα από τον Γάλλο και τότε Νο14 στον κόσμο, Ζο-Γουιλφρίντ Τσονγκά με 6-4, 7-6(2).

Πέρσι είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, στην καλύτερη πορεία του στο τουρνουά, χάνοντας από τον μετέπειτα κάτοχο, Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Όσο για τη Μαρία Σάκκαρη, η Ελληνίδα τενίστρια επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από ένα χρόνο απουσίας (2021), ωστόσο έναν χρόνο νωρίτερα είχε καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά του τουρνουά έχοντας αποκλείσει διαδοχικά τις Βιτάλια Ντιαντσένκο, Αλιζέ Κορνέ, Μπελίντα Μπέντσιτς για να λυγίσει στις “4” από την Έλενα Ριμπάκινα.

Η κλήρωση για το τουρνουά του Ρότερνταμ αναμένεται να γίνει την Παρασκευή (4/2) το απόγευμα, ενώ το Σάββατο (5/2) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το τουρνουά της Αγ. Πετρούπολης. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς και Σάκκαρη Νο1 σε Ρότερνταμ και Αγ. Πετρούπολη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα