Στέφανος Τσιτσιπάς: Νο15 του κόσμου… και με την βούλα!

Είναι πλέον επίσημο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, καταλαμβάνει αυτήν την εβδομάδα την 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ μετά τις απίθανες εμφανίσεις του στο Τορόντο

Κάτι που φάνταζε απίθανο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, είναι πλέον γεγονός. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όχι μόνο εισήλθε στο Top20 του κόσμου μετά την πορεία του μέχρι τον παρθενικό του Masters τελικό στον Καναδά, αλλά… χτυπάει δυνατά την πόρτα του Top10.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής ανήμερα των 20ων του γενεθλίων έπαιξε έναν εκπληκτικό τελικό απέναντι στον

Ράφαελ Ναδάλ, και παρότι ηττήθηκε στα δυο σετ, πανηγύρισε την άνοδό του στο Νο15 του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο “Στεφ”, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Rogers Cup, με την πορεία του στον τελικό κέρδισε 555 πόντους και “αναρριχήθηκε” σε χρόνο dt από το Νο27 στο Νο15, αφήνοντας πίσω του τενίστες όπως οι Κύργιος, Νισικόρι, Έντμουντ, Αγκούτ, και πολλούς ακόμη.

Νέο ρεκόρ καριέρας για τον “Ελ Γκρέκο”, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Tour, παίζοντας το ίδιο καλά σε όλες τις επιφάνειες και κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε παίκτες που βρίσκονται ψηλότερα από τον ίδιο στην παγκόσμια κατάταξη. Ενδεικτικές και οι τέσσερις νίκες σε βάρος Top10 αθλητών την περασμένη εβδομάδα στο Τορόντο.

Πλέον, ο Στέφανος στρέφει το βλέμμα του στο Western & Southern Open του Σινσινάτι όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τον Νταβίντ Γκοφάν, Νο11 του κόσμου, στον 1ο γύρο της διοργάνωσης.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στέφανος Τσιτσιπάς: Νο15 του κόσμου… και με την βούλα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα