ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΤΑΝ… ΒΑΣΙΛΙΑΣ – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τζον Μίλμαν, όμως τελικά κατάφερε μετά από πέντε σετ τιτάνιας μάχης, να προκριθεί στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν…

Μπορεί να βρέθηκε… δυο ανάσες από τον αποκλεισμό, όμως ο τεράστιος Ελβετός βρήκε τις λύσεις που έψαχνε, έκανε σπουδαία ανατροπή στο καθοριστικό τάι-μπρέικ και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του τουρνουά.

Ο Φέντερερ επικράτησε μετά από τέσσερις ώρες αγώνα του εμπνευσμένου Αυστραλού, Νο47 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με σκορ 4-6,

7-6(2), 6-4, 4-6, 7-6(8) και θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς στην επόμενη φάση του θεσμού.

The Swiss Maestro survives @rogerfederer outlasts a spirited John Millman 4-6 7-6(2) 6-4 4-6 7-6(8) to reach the fourth round at the #AusOpen for the 18th time.#AO2020 pic.twitter.com/wuMb4U1aBO

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Ο Νο3 τενίστας του κόσμου έφτασε έτσι τις 100 νίκες στη Μελβούρνη και συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης του 21ου Grand Slam τίτλου του. Για να προκριθεί στον 4ο γύρο όμως, ο Ρότζερ έπρεπε να φτάσει πραγματικά στα όριά του.

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Μίλμαν, που προηγήθηκε με 4-8 στο καθοριστικό τάι-μπρέικ, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει την υπόθεση και γνώρισε σοκαριστική και πολύ πικρή ήττα, μπροστά στους συμπατριώτες του.

Από τον πρώτο πόντο του αγώνα, φάνηκε πως ο Ρότζερ δεν θα είχε εύκολο απόγευμα. Άλλωστε, τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Μίλμαν τον είχε αποκλείσει στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν και είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του.

Σήμερα, έδειξε για πολλοστή φορά πως είναι ένας πραγματικός μαχητής. Κάνοντας τρομερό παιχνίδι από τη βασική γραμμή, ώθησε τον Φέντερερ σε πολλά λάθη και τον ανάγκασε να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του.

Μόλις 29/58 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του κέρδισε ο Φέντερερ, που δέχθηκε τέσσερα μπρέικ, περισσότερα δηλαδή από όσα έκανε (τρία), παρ’ όλα αυτά πήρε τη νίκη στο τέλος με την τεράστια ψυχραιμία του.

Πολύ σημαντικό ρόλο για να φτάσει στην πρόκριση, έπαιξε η σταθερότητά του πίσω από το 1ο του σερβίς. Όταν τα χρειάστηκε, ήταν εκεί, ολοκληρώνοντας τελικά την αναμέτρηση με 77% επιτυχία (86/112).

Ο Μίλμαν έχασε όλες τις ευκαιρίες του, αν και δεν ήταν λίγες. Στις αρχές του πέμπτου σετ ο Αυστραλός προηγήθηκε με μπρέικ (1-2), αλλά δεν το κράτησε και πολύ, μιας και ο Ελβετός το πήρε πίσω (2-2).

Το πιο σημαντικό βήμα για τον “Βασιλιά” έγινε στο 3-3, όταν ο Μίλμαν προηγήθηκε με 15-40 και είχε στα χέρια του δυο ευκαιρίες για μπρέικ. Δυο μεγάλα σερβίς, έβγαλαν από τη δύσκολη θέση τον 38χρονο και τον γλίτωσαν από μπρέικ.

Το σετ οδηγήθηκε σε καθοριστικό τάι-μπρέικ, με τον “Τζόνι Εμ” να παίζει φοβερούς πόντους, έναν μετά τον άλλον. Πήρε προβάδισμα με 4-8 και έφτασε δυο ανάσες από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, όμως ο Φέντερερ κέρδισε έξι(!) συνεχόμενους πόντους και έφυγε νικητής από τη Rod Laver Arena.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΤΑΝ… ΒΑΣΙΛΙΑΣ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα