«Μνημείο ντροπής η ανακοίνωση του Ολυμπιακού!»

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με αφορμή την χθεσινή (Πέμπτη 23/1), ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που καταφέρθηκε εναντίον του Ιβάν Σαββίδη.Η κυρία Σαχινίδου έκανε λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές τονιζοντας πως «…δε θα ανεχτούμε ως οργανωμένος ποντιακός χώρος να αποκαλούν τον Ιβάν Σαββίδη “Ρώσο”, γιατί στο πρόσωπο
του προσβάλλουν όλο τον ποντιακό ελληνισμό».

Αναλυτικά όσα είπε η Χριστίνα Σαχινίδου στον Libero 107,4:

Για τους χαρακτηρισμούς του Ολυμπιακού: «Με αυτά που ακούμε, πως να είμαστε καλά; Για μία ακόμη φορά, αυτό που υπάρχει είναι θυμός… Και στις αρχές του 18 είχαμε τα ίδια. Ίδιους χαρακτηρισμούς για έναν άνθρωπο, Έλληνα ποντιακής καταγωγής. Εμείς, ως Ομοσπονδία, ουδέποτε διακρίναμε τον κόσμο σε Πόντιους και μη. Δε θα ανεχτούμε ως οργανωμένος ποντιακός χώρος να αποκαλούν τον Ιβάν Σαββίδη “Ρώσο”, γιατί στο πρόσωπο του προσβάλλουν όλο τον ποντιακό ελληνισμό. Φτάνει! Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε Έλληνες ποντιακής καταγωγής. Συμπληρώνουμε 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων. Να αποδείξουμε τι; Δεν χρειάζεται τόση υποκρισία!

Μιλάμε για ρατσιστικές συμπεριφορές. Είναι δυνατόν να ακούμε τέτοιου είδους κουβέντες; Άνθρωπος από τη Σάντα του Πόντου και να έχουμε τέτοες δηλώσεις για αυτόν; Όταν άλλοι πήγαιναν τα λεφτά τους έξω, ο Ιβάν έκανε επενδύσεις εδώ! Ο Σαββίδης είναι Πόντιος Έλληνας της διασποράς. Είναι ένας άνθρωπος με πολλές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων του! Προσβάλλουν τους προγόνους του! τους προγόνους του. Εμείς σαν οργανωμένος ποντιακός χώρος, δε μπαίνουμε στη διαδικασία της οπαδοποίησης. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να στηρίξει ηθικά και οικονομικά διάφορες πρωτοβουλίες κι εμείς αυτόν τον αποκαλούμε “Ρώσο”. Δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν αυτές τις εκφράσεις, είναι ντροπή. Εχει ξεφύγει το θέμα. Για αυτό και σήμερα εμείς καλούμε μία έκτακτη σύσκεψη για να δούμε ότι κάπως πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτού του είδους τις δηλώσεις. Δεν είναι οι όρκοι που σε κάνουν να πιστέψεις έναν άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος σε κάνει να πιστέψεις έναν όρκο».

Για το πως τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά ο Ιβάν Σαββίδης: «Αυτός με τις πράξεις του, μας κάνει να δούμε ποιος είναι. Για την ταυτότητα και την ελληνική του συνείδηση, δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτα. Ποιοι είναι αυτοί που αμφισβητούν την ταυτότητα του; Ο θυμός πραγματικά πλέον ξεχειλίζει και προσπαθώ πραγματικά να μην παρεκτραπώ.

Υπάρχει μία πικρία. Φανταστείτε να σας λένε ότι δεν είσαι Έλληνας, όταν εκεί που ήσουν, ήξεραν όλοι ότι είσαι Έλληνας. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία συμμαχία με στόχο να εξοντώσουν ηθικά και ουσιαστικά, έναν άνθρωπο που έχει έχει στηρίξει την Ελλάδα με ηθικές πρωτοβουλίες. Να σταματήσει αυτή η καραμέλα!».

Για τη σιωπή των πολιτικών: «Όλοι κρινόμαστε από τις συμπεριφορές μας. Θα δανειστώ μία λέξη του Χάρρυ Κλυνν, τα “κοπρομούμουλα”. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που βρίκονται εκεί. Δεν μπορεί να μην παίρνουν θέση. Δεν θίγονται αυτοί; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ούτε με καλοσύνη δεν απαντούν στην κακία. Κάπου έχει ξεφύγει το θέμα. Εμείς ως ομοσπονδία, δεν διακρίνουμε σε πόντιους και μη. Ούτε ασχοληθήκαμε με οπαδικές και κομματικές προτιμήσες. Με τέτοιες προσβλητικές λέξεις, προσβάλλουν κι εμάς! Με αυτή τη λογική κάνουμε αυτή την τοποθέτηση.

Δεν έχω τίποτα με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά με την ηγεσία και τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις. Ο κ. Μαρινάκης λέει ότι είναι πρόγονος του ο Υψηλάντης. Τρίζουν τα κόκκαλα των Υψηλάντηδων… Για αυτό σήμερα θα βρεθούμε για την έκτακτη σύσκεψη και μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Κάπου πρέπει να σταματήσει όλο αυτό. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι ένα μνημείο ντροπής! Αυτή η απαξιωτική χρήση του όρου Ρώσου… Είμαστε ένα πονεμένο κομμάτι του Ελληνισμού και πρέπει να το καταλάβουν».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post «Μνημείο ντροπής η ανακοίνωση του Ολυμπιακού!» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα