Σινσινάτι: Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ με νέα δύσκολη πρόκριση (vids)

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε 3 sets για να πάρει την πρόκριση κι αυτή τη φορά χρειάστηκε και την ανατροπή απέναντι στον Αυστραλό Μαξ Πέρσελ με 4-6, 6-3, 6-4 μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 1ο ημιτελικό καριέρας στο Σινσινάτι, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης κάτω των 21 που φτάνει στην 4άδα του τουρνουά, μετά από τον Άντι Ρόντικ το 2003! 

Carlitos finds the way

The moment @carlosalcaraz moved past Max

Purcell to reach his first #CincyTennis semi-final! pic.twitter.com/XxNEi0XOPh

Tennis TV (@TennisTV) August 18, 2023

Ο Αλκαράθ έφτασε τις 52 νίκες τη φετινή σεζόν (52-5), τις περισσότερες στο Tour, αλλά και την 5η στο Σινσινάτι (5-2) και πλέον θέλει ακόμα δύο (να φτάσει στον τελικό δηλαδή) για να σφραγίσει για μια ακόμη εβδομάδα το Νο1 του κόσμου (εκτός αν ο Τζόκοβιτς αποκλειστεί νωρίτερα ή στον ίδιο γύρο με τον Ισπανό), αλλά και να τοποθετηθεί στην κορυφή του ταμπλό στο US Open στο 3ο κατά σειρά major που το καταφέρνει μετά από το Roland Garros και το Wimbledon

Περισσότερες νίκες στο Tour 2023 (Top-5)

Κάρλος Αλκαράθ: 51-5 (6 τίτλοι)*Ντανιίλ Μεντβέντεφ: 49-11 (5)Τέιλορ Φρίτς: 45-18 (2)*Γιάνικ Σίνερ: 41-12 (2)Στέφανος Τσιτσιπάς: 40-15 (1)Αντρέι Ρούμπλεφ: 40-17 (2)

*Αλκαράθ και Φριτς συνεχίζουν στο Σινσινάτι.

Ο Νο1 στον κόσμο, που θα βρεθεί στον 7ο ημιτελικό καριέρας σε ATP Masters 1000, τελείωσε τον αγώνα με 29 winners και άλλα τόσα αβίαστα λάθη, με τον Πέρσελ να έχει 2 λιγότερους winners (27), αλλά και 20 περισσότερα αβίαστα λάθη (49) ανεβαίνοντας συνολικά 61 φορές στο φιλέ κερδίζοντας 27 πόντους. 

Blazing into the picture @carlosalcaraz #CincyTennis pic.twitter.com/aaL4Xml3Ni

Tennis TV (@TennisTV) August 18, 2023

Από το πρώτο service του προημιτελικού ο Πέρσελ έπαιζε με serve & volley γεγονός που δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τον Αλκαράθ, ο οποίος με εξαίρεση το πρώτο service-game του Αυστραλού (έχασε το μοναδικό break-point στο set) δεν κατάφερε να απειλήσει. 

Αντίθετα αυτό το έκανε ο Νο70 στον κόσμου στο 7ο game όπου εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ισπανού, αλλά και τις δικές του ξαφνικές προσεγγίσεις στο φιλέ έφτασε σε break παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 ένα πλεονέκτημα το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια φτάνοντας στο 5-3. 

Ο Αλκαράθ μείωσε σε 5-4 όμως ο Πέρσελ κρατώντας και πάλι το service του κατάφερε να κατακτήσει το set με 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στον προημιτελικό. 

Too hot to handle @carlosalcaraz #CincyTennis pic.twitter.com/P8yD2FYh0m

Tennis TV (@TennisTV) August 18, 2023

Το 2ο set ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να βρίσκει το πρώτο του break στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τα δύο hold να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 3-0. 

Με τον Ισπανό να αισθάνεται πιο άνετα από τη θέση του service μετατρέποντας το 64% του 1ου set σε 83% (10/12), πάτησε πάνω στο γρήγορο break και με 6-3 έφτασε στην ισοφάριση (1-1), οδηγώντας τον προημιτελικό στο decider. 

Το 3ο set ξεκίνησε όπως και το 2ο με τον Αλκαράθ να φτάνει σε hold και break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, ενώ στη συνέχεια είχε τεράστια ευκαιρία να “καθαρίσει” ουσιαστικά το παιχνίδι χάνοντας αρχικά τριπλό break-point (0/40) και στη συνέχεια ένα ακόμα break-point με τον Πέρσελ να κάνει το hold του αγώνα μειώνοντας σε 2-1. 

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αλκαράθ σε εκείνο το σημείο το έκανε αμέσως μετά ο Πέρσελ, με τον Αυστραλό να εκμεταλλεύεται ένα ακόμα κακό service-game (στο τουρνουά) του Ισπανού παίρνοντας πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Fast hands

Carlitos is impressed by @MaxPurcell98's net game. #CincyTennis pic.twitter.com/1sKFOxcaEf

Tennis TV (@TennisTV) August 18, 2023

Ο Αλκαράθ ναι μεν συνέχιζε να “διαβάζει” καλύτερα (από το 2ο set και μετά) το service του Αυστραλού, όμως από την άλλη δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα break-points φτάνοντας σε ένα ακόμα στο 5ο game (30/40) με τον Πέρσελ όμως να σβήνει κι αυτό (5/5) και κατακτώντας το 3ο σερί game έφτασε στο 3-2. 

Ακολούθησαν δύο δύσκολα holds με τον Πέρσελ να διατηρεί το προβάδισμα του ενός game με 4-3, με τον Αλκαράθ να ισοφαρίζει σε 4-4 μετά από ένα ακόμα “γεμάτο” service-game. 

To καθοριστικό break ήρθε αμέσως μετά με τον Αλκαράθ να “διαβάζει” απόλυτα το service του Πέρσελ και με love-game να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Ο Πέρσελ, στην τελευταία του προσπάθεια να παραμείνει στο τουρνουά, πίεσε τον Αλκαράθ φτάνοντας μάλιστα σε break-point (είχε 2/2 μέχρι εκείνο το σημείο) ωστόσο ο Ισπανός με 2 σερί πόντους κι έναν άσο για το τέλος πήρε την πρόκριση για την 4άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει, για 2ο σερί τουρνουά, τον Χούμπερτ Χούρκατς που με τη σειρά του κέρδισε νωρίτερα τον Αλεξέι Πόπιριν με 6-1, 7-6(8). 

CINCINNATI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Σινσινάτι: Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ με νέα δύσκολη πρόκριση (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα