Σινσινάτι: Ο Χουρκάτς επέστρεψε σε ημιτελικά Masters 1000 (vids)

Ο Χούμπερ Χούρκατς μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα στο tie-break του 2ου set, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Αλεξέι Πόπιριν με 6-1, 7-6(8), μετά από 7 match-points φτάνοντας στον ημιτελικό του Σινσινάτι και στην επιστροφή του σε ημιτελική φάση ATP Masters 1000 μετά από 12 μήνες (Μόντρεαλ), αλλά και στον 5ο συνολικά στην καριέρα του.

Jazda

A fifth Masters semi-final and first at #CincyTennis for @HubertHurkacz,

who defeats Alexei Popyrin 6-1 7-6(8). pic.twitter.com/07GllICN2e

Tennis TV (@TennisTV) August 18, 2023

Για τον 26χρονο Πολωνό αυτή θα είναι η 1η φορά που θα βρεθεί στα ημιτελικά του Σινσινάτι έχοντας ρεκόρ καριέρας 6-5, ενώ αυτή ήταν η 31η νίκη του μέσα στο 2023 (31-7), αλλά και η 11η φέτος σε ATP Masters 1000 (11-6).

Έχοντας και πάλι “σύμμαχο” το εξαιρετικό του service, τελειώνοντας τον προημιτελικό με 92% κερδισμένους πόντους στο πρώτο (36/39) και χωρίς να δεχθεί break-point, ο Πολωνός έφτασε στη νίκη εκμεταλλευόμενος τις 2 από τις 6 ευκαιρίες για break, αλλά κυρίως το καθοριστικό λάθος του Πόπιριν στο τέλος του tie-break. 

Στο 1ο set ο Νο20 στον κόσμο παραχώρησε μόλις 3 πόντους από τη θέση του service, αλλά και μόλις ένα game στον Αυστραλό και μέσα σε 24 λεπτά έφτασε στο 6-1 και στο 1-0. 

Το 2ο set ήταν πιο ανταγωνιστικό με τον Πόπιριν να μετατρέπει το 58% από τους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service σε 87% στο 2ο set, γεγονός που τον κράτησε μέσα στο set το οποίο και οδηγήθηκε στο tie-break. 

Εκεί ο Χουρκάτς ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας προβάδισμα με 6/1 βρίσκοντας δύο mini-breaks, έχοντας στη διάθεσή του 5 match-points. Ο Πόπιριν πήρε τους 2 πόντους στο service του μειώνοντας σε 6/3, ενώ ένα διπλό λάθος αμέσως μετά έβαλαν τον Χουρκάτς σε μπελάδες και έφεραν τον Πόπιριν στο 6/4.

Με τον Πολωνό να μην βρίσκει πρώτο service ο Πόπιριν επιτέθηκε και με νέο mini-break έκανε το 6/5 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια όπου με 2 ακόμα πόντους προηγήθηκε με 7/6 έχοντας set-point. 

Το μοιραίο λάθος ήρθε λίγο αργότερα με την μπάλα να βρίσκει στο frame της ρακέτας του Αυστραλού και τον Χούρκατς να παίρνει προβάδισμα με 9/8 φτάνοντας στο 7ο match-point το οποίο αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε κλείνοντας το ματς. 

Στον ημιτελικό ο Πολωνός θα περιμένει έναν εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Μαξ Πουρσέλ οι οποίοι αγωνίζονται σε λίγη ώρα στο κεντρικό court. 

CINCINNATI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Σινσινάτι: Ο Χουρκάτς επέστρεψε σε ημιτελικά Masters 1000 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα