Σινσινάτι: Πέταξε για τα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vids)

Η Ίγκα Σφιόντεκ δυσκολεύτηκε για ένα set απέναντι στην πρωταθλήτρια του Wimbledon, Μαρκέτα Βοντρούσοβα με την Πολωνή να επικρατεί με 7-6(3), 6-1 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Σινσινάτι για 1η φορά στην καριέρα της. 

Swiatek semifinals @iga_swiatek defeats Vondrousova to advance to her first semi in Cincy! #Cincytennis

pic.twitter.com/INCUB5PnBP

wta (@WTA) August 18, 2023

Η Πολωνή έγινε η 3η νεαρότερη τενίστρια που φτάνει σε 10η ημιτελική φάση σε 1000άρι τουρνουά (από το 2009 και μετά που καθιερώθηκε η βαθμίδα), μετά τις Καρολίν Βοζνιάκι (Μόντρεαλ 2012) και Βικτώρια Αζαρένκα (Τόκιο 2011). 

Η Νο1 του κόσμου ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες της για break (5/6), ενώ από την άλλη κατάφερε να σβήσει τα 4/6 break-points της Βοντρούσοβα. 

Τελείωσε τον προημιτελικό με 24 winners (10 η Βοντρούσοβα), αλλά και 27 αβίαστα λάθη, από τα οποία έκανε μόλις 6 στο 2ο set στο οποίο κυριάρχησε. 

Μέχρι το 10ο game του 1ου set όλα κυλούσαν ιδανικά για την Βοντρούσοβα, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά πίσω από το service, παραχωρώντας μέχρι εκείνο το σημείο μόλις 3 πόντους στη Σφιόντεκ, ενώ με το break που είχε κάνει (3-2) είχε το πρώτο λόγο στο set με 5-4 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για το 1-0. 

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε…ροντέο. Ένα καταστροφικό service-game της Βοντρούσοβα με δύο διπλά λάθη κι ένα αβίαστο, έδωσε την ευκαιρία στην Σφιόντεκ για να πάρει πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Η Τσέχα ωστόσο απάντησε άμεσα και με νέο break, με τα λάθη να προέρχονται αυτή τη φορά από το service της Σφιόντεκ, πήρε και πάλι κεφάλι στο set με 6-5, έχοντας μια ακόμα ευκαιρία για να κλείσει το set

Όμως και πάλι η Σφιόντεκ με νέο break οδήγησε το set στο tie-break οπού εκεί κυριαρχώντας σε όλο το court έφτασε στο 7/3 παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 στον προημιτελικό, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε το set με 21 αβίαστα λάθη (15 η Βοντρούσοβα). 

Το 2ο σκέλος της αναμέτρησης ξεκίνησε με break για την Πολωνή, με την Βοντρούσοβα να μην βρίσκει πρώτα service, την Σφιόντεκ να πιέζει πότε με cross-court χτυπήματα και πότε με μπάλες στην ευθεία. Η Νο1 του κόσμου εξαργύρωσε το break, έστω και δύσκολα, κατακτώντας και το 2ο game κάνοντας το 2-0. 

Η Βοντρούσοβα…θυμήθηκε τα εξαιρετικά service-game στις αρχές του 1ου set, μειώνοντας σε 2-1, ενώ αμέσως μετά βρέθηκε με break-point (επιστρέφοντας από το 40/15) σημειώνοντας 3 απίθανους πόντους με οριακές μπάλες, όμως ακολούθησαν δύο τραγικά λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στη Σφιόντεκ να διατηρήσει τη διαφορά των 2 games (3-1). 

Ό,τι δεν κατάφερε σ’ εκείνο το σημείο η Βοντρούσοβα, το έκανε στο επόμενο game η Σφιόντεκ η οποία με δεύτερο break στο set φτάνοντας στο 4-1, ενώ με hold στη συνέχεια έκανε το 5-1 για να σφραγίσει την πρόκριση με ένα ακόμα break. 

Η Πολωνή θα περιμένει στα ημιτελικά του Σαββάτου τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Κόρι Γκοφ με την προερχόμενη από τα προκριματικά Ιταλίδα, Τζασμίν Παολίνι που θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 22:00 GR το βράδυ της Παρασκευής. 

CINCINNATI MASTERS WOMEN’ S SNGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)

The post Σινσινάτι: Πέταξε για τα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα