Σίνερ: “Σφράγισε” το μεγάλο τελικό στο Ρότερνταμ (vids)

Με την 8η συνεχόμενη νίκη του σε indoor hard courts, ο Γιάνικ Σίνερ προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό του φετινού ABN Amro Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με φόντο την κατάκτηση του 2ου σερί ΑΤΡ τίτλου του.

Στον 2ο ημιτελικό του ΑΤΡ 500 τουρνουά στο Ρότερνταμ, ο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του “γηπεδούχου” και Νο61 τενίστα του κόσμου, Ταλόν Γκρίκσπουρ, με 7-5, 7-6(5), για να μπει στον τελικό του τουρνουά.

Μετά το θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας στο

Μονπελιέ (ΑΤΡ 250), ο 21χρονος Ιταλός προκρίθηκε στον 9o ATP τελικό της καριέρας του και την Κυριακή (19/2) θα προσπαθήσει να κάνει δικιά του την 9η σερί νίκη του στο Tour, για να στεφθεί πρωταθλητής στην Ολλανδία.

Unbelievable @janniksin defeats Griekspoor in INCREDIBLE fashion!#abnamroopen pic.twitter.com/fM506GqvbA

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2023

Δυο ώρες αγώνα χρειάστηκε ο Σίνερ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της… έκπληξης της διοργάνωσης. Σέρβιρε εξαιρετικά (55/75 κερδισμένοι πόντοι), υπέπεσε μόλις σε 11 αβίαστα λάθη και έφτασε στην επικράτηση, παίζοντας εξαιρετικό τένις.

Αν και έβγαλε λιγότερους winners από τον αντίπαλό του (25 ο Σίνερ, 27 ο Γκρίκσπουρ), ο Ιταλός είχε τον τρόπο να παραμείνει ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές του ματς και δεν άφησε τον Ολλανδό να φτάσει καν σε break point!

Σταθερός και προσηλωμένος στο στόχο του, ο Σίνερ “σφράγισε” το μεγάλο ντέρμπι στον τελικό της Κυριακής, απέναντι στον Μεντβέντεφ, από τον οποίο χάνει με 4-0 στο Η2Η, όμως, έχει ένα τεράστιο όπλο στη φαρέτρα του ενόψει του επικείμενου αγώνα τους.

Clutch @janniksin starting the tiebreak well!#abnamroopen pic.twitter.com/npvQbbrtGA

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2023

Μετράει το τρομερό ρεκόρ 7-1 σε ΑΤΡ τελικούς στην καριέρα του, έχοντας ηττηθεί μόνο στον τελικό του Miami Open 2021, από τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Αν συνυπολογίσει κανείς, το εξαιρετικό αήττητο σερί που “τρέχει” στα indoors αυτό το μήνα, τότε, θα καταλάβει, ότι μόνο λίγες δεν είναι οι πιθανότητές του να στεφθεί πρωταθλητής στο Ρότερνταμ.

ABN AMRO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Σίνερ: “Σφράγισε” το μεγάλο τελικό στο Ρότερνταμ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα