Μπήκε τελικό και επέστρεψε στο Top10 ο Μεντβέντεφ (vids)

Σε παράσταση για έναν ρόλο, μετέτρεψε τον 1ο χρονικά ημιτελικό του φετινού ABN Amro Open, στο Ρότερνταμ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο 27χρονος Ρώσος, συνέτριψε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο28) χάνοντας μόλις τρία games και προκρίθηκε εντυπωσιακά στον 28ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του (15-12 ρεκόρ) και 1ο στη φετινή σεζόν.

Μετά από μόλις 82 λεπτά, ο πρώην Νο1 και νυν Νο11 τενίστας του κόσμου, επικράτησε με το εμφατικό 6-1, 6-2, έθεσε νοκ-άουτ τον έμπειρο

Βούλγαρο και μπήκε για 1η φορά στην καριέρα του, στον τελικό του ΑΤΡ 500 τουρνουά της Ολλανδίας.

The moment @DaniilMedwed got back in a final!@abnamroopen pic.twitter.com/NAS2kIvzRF

Tennis TV (@TennisTV) February 18, 2023

Μάλιστα, πέραν της θέσης του στο ματς-τίτλου της Κυριακής (19/2), ο Μεντβέντεφ εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στο Ρότερνταμ, θα φτάσει στο Νο8 του πίνακα της ΑΤΡ, αφήνοντας πίσω του, τους Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, Χόλγκερ Ρούνε και Χούμπερτ Χούρκατς. Αν ηττηθεί στον τελικό, τότε θα… συμβιβαστεί με το Νο10.

Αντίπαλός του στον τελικό, θα είναι ο νικητής του 2ου ημιτελικού, Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος κέρδισε με straight sets, τον home favorite Ολλανδό, Ταλόν Γκρίκσπουρ.

Μετά την εκκωφαντική νίκη επί του Ντιμιτρόφ στην “4άδα”, ο Μεντβέντεφ μετράει πλέον σερί επτά κερδισμένων sets στο τουρνουά και έχει φτάσει τις τρεις συνεχόμενες straight sets επικρατήσεις στο θεσμό.

Μόνο ο Αλεχάντρο Νταβίντεοβιτς Φοκίνα, απέσπασε set από τον Ρώσο, στον 1ο γύρο του τουρνουά.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός, ότι σε προημιτελικά και ημιτελικά, απέναντι σε Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο Μεντβέντεφ έχασε συνολικά… εννέα games. Μόλις έξι από τον Καναδό και μόλις τρία από τον Βούλγαρο.

Στοιχείο, που δείχνει πως ανεβαίνει συνεχώς και πλησιάζει στο πολύ καλό επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε hard courts συνθήκες.

ABN AMRO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Μπήκε τελικό και επέστρεψε στο Top10 ο Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα