Σίνερ: “Δεν με απασχολεί πια το ισχίο. Είμαι πανέτοιμος”

Πλήρως απαλλαγμένος από τον τραυματισμό του στο ισχίο ο οποίος του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Masters της Μαδρίτης και να πάρει μέρος στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας για το Γαλλικό Όπεν στη Ρώμη, είναι ο Γιάνικ Σίνερ ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ενώπιον των δημοσιογράφων την Παρασκευή στο Παρίσι.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε χαρούμενος που κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να βρίσκεται στη Γαλλική πρωτεύουσα, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ωστόσο είναι σημαντικό που θα δώσει το παρόν στο

μεγάλο τουρνουά της χρονιάς.

“Το ισχίο είναι καλά. Δεν με απασχολεί πια το πρόβλημα. Τα τελευταία τεστ που κάναμε, ήταν πολύ θετικά. Γι’ αυτό είμαι κι εδώ. Φυσικά η γενικότερη φυσική κατάσταση δεν είναι ακριβώς εκεί που θα ήθελα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα σε 10 μέρες. Όμως, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν ήταν εύκολο για μένα που δεν έπαιξα στη Ρώμη, είναι ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι το πνευματικό κομμάτι και να είμαι έτοιμος ψυχολογικά. Να δεχθώ ότι μπορεί να συμβεί στο court” είπε χαρακτηριστικά ο 22χρονος άσος.

Παρά την όχι και τόσο καλή προετοιμασία του για το Γαλλικό Όπεν, ο Σίνερ κρατάει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και διαφωνεί με την άποψη ότι είναι “υποχρεωμένος” αν φτάσει είτε στο τρόπαιο είτε στη δεύτερη εβδομάδα.

“Η πίεση είναι προνόμιο. Δεν είναι ότι δεν νιώθω καθόλου πίεση ή έχω απίστευτα μεγάλη πίεση. Δεν μου αρέσει όταν ο κόσμος λέει “πρέπει να κερδίσεις”. Μπορείς αλλά δεν χρειάζεται. Αυτή είναι η προσέγγισή μου. Όταν λες ότι “πρέπει”, είναι λάθος προσέγγιση για μένα. Κάθε ματς ξεκινάει από το 0-0 και ο καλύτερος κερδίζει. Είμαι χαρούμενος και το πιο σημαντικό είναι να είσαι χαρούμενος με αυτό που κάνεις. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλό τένις ακόμα και στη φόρμα που βρίσκομαι τώρα και ελπίζω να πάω καλύτερα από πέρυσι όπου αποκλείστηκα στο 2ο γύρο. Ας δούμε τι μπορώ να κάνω φέτος…” πρόσθεσε ο Σίνερ.

Αυτό το Γαλλικό Όπεν δεν είναι το ίδιο είτε με τα προηγούμενα είτε με οποιοδήποτε άλλο Grand Slam για τον Ιταλό καθώς πλέον είναι πρωταθλητής σε Grand Slam (Μελβούρνη) και όλοι περιμένουν πολλά από τον 22χρονο τενίστα.

Ο ίδιος παραμένει ταπεινός και υπολογίζει πολύ τον πρώτο του αντίπαλο στο Παρίσι που είναι ο Κρίστοφερ Γιούμπανκς στον 1ο γύρο.

“Το πρώτο ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα έχει ρυθμό. Είναι διαφορετικός παίκτης με μεγάλο σερβίς. Θα δούμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι οι δύο επόμενες ημέρες προπονήσεων, ελπίζω να βρω καλό ρυθμό και μετά θα δούμε πως θα πάει” είπε χαρακτηριστικά.

Το πιθανό μονοπάτι του Σίνερ στο Παρίσι

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Σίνερ: “Δεν με απασχολεί πια το ισχίο. Είμαι πανέτοιμος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα