Premier Padel: Αλλάζει το καλεντάρι του 2024

Σε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα του 2024 προχώρησε το Premier Padel. Βασικότερη είδηση είναι πως η Βαγιαδολίδ… αναβαθμίζεται και το τουρνουά της πόλης, το Valladolid P2, παίρνει θέση στο καλεντάρι. Μέχρι πρότινος η διοργάνωση ονομαζόταν Valladolid Platinum και είχε θέση στο πρόγραμμα του τουρ της FIP, δηλαδή στη δεύτερη βαθμίδα του Παγκόσμιου Τουρ.

Το Valladolid P2 παίρνει θέση στην τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, από το πρόγραμμα αφαιρείται το Dusseldorf

P2, που ήταν προγραμματισμένο για τις ίδιες ημέρες. Το τουρνουά της Γερμανίας πάντως αναμένεται να επιστρέψει στο καλεντάρι το 2025.

Οι Στούπατσουκ και Ντι Νένο πρωταθλητές του Valladolid Master του 2023.

Για τη Βαγιαδολίδ αυτή η εξέλιξη είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη, αφού η πόλη είχε δημιουργήσει ειδική παράδοση στα μεγάλα τουρνουά για το World Padel Tour τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και πέρσι εκεί διεξαγόταν το Valladolid Master, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της χρονιάς, στην φαντασμαγορική ατμόσφαιρα της κεντρικής πλατείας Plaza Mayor.

Φέτος η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο Polideportivo Pisuerga, ωστόσο από το 2025 η ιστορική πλατεία αναμένεται να γίνει ξανά το επίκεντρο της δράσης.

Η Plaza Mayor φιλοξενεί παραδοσιακά το τουρνουά της Βαγιαδολίδ.

Mία ακόμη αλλαγή που ανακοίνωσε το Premier Padel είναι η μετατροπή του NewGiza P1 σε NewGiza P2. Αυτό σημαίνει πως το τουρνουά της Αιγύπτου, που θα διεξαχθεί στις 21-17 Οκτωβρίου, θα δώσει πλέον 500 βαθμούς στους νικητές του, αντί για 1.000 που ίσχυσε έως τώρα.

Τέλος, το Genova P2 μετακινήθηκε χρονικά και πλέον θα διεξαχθεί το διάστημα 2-7 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως το τουρνουά της Γένοβας έρχεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία του, ενώ έτσι η Ιταλία θα φιλοξενήσει δύο διαδοχικές διοργανώσεις στο πρόγραμμα, μιας και στα τέλη Ιουνίου θα έχει προηγηθεί το Italy Major.

Το νέο καλεντάρι του 2024 στο Premier Padel:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Premier Padel, Αλλάζει, 2024,Premier Padel, allazei, 2024