Σφιόντεκ: “Χαμένη ευκαιρία η μη αποβολή Ρωσίας και Λευκορωσίας”

19:46 6/4/2023 - Πηγή: Tennis24

Το τένις έχασε την ευκαιρία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Μόσχα αποτυγχάνοντας να απαγορεύσει την συμμετοχή σε παίκτες και παίκτριες από Ρωσία και Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία σύμφωνα με τη Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ίγκα Σφιόντεκ.

To Wimbledon απαγόρευσε την συμμετοχή

τους πέρυσι μετά την εισβολή, κάτι που η Μόσχα αποκαλεί ειδική στρατιωτική επέμβαση, ωστόσο μόλις λίγες ημέρες πριν ανακοίνωσε ότι πλέον θα τους αποδεχθεί ως ουδέτερους αθλητές. Το τουρνουά του 2022 είδε για πρώτη φορά αθλητές να αποκλείονται για λόγους εθνικότητας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που τότε είχε γίνει με τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

“Μετά το Β’ Π.Π. οι Γερμανοί παίκτες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής όπως και οι Ιάπωνες με τους Ιταλούς και νιώθω ότι κάτι ανάλογο θα έδειχνε στη ρωσική κυβέρνηση ότι ίσως να μην αξίζει”, είπε η Σφιόντεκ στο BBC. “Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού, ένα μικρό μέρος του κόσμου αλλά ο αθλητισμός είναι πραγματικά σημαντικός και πάντα χρησιμοποιείται για προπαγάνδα. Το τένις, από την αρχή, θα μπορούσε να τα πάει λίγο καλύτερα δείχνοντας σε όλους ότι οι αθλητές είναι κατά του πολέμου”.

“Το τένις δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο αλλά τώρα θα ήταν αρκετά άδικο για τους αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία να γίνει κάτι τέτοιο επειδή αυτή η απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί ένα χρόνο πριν”.

The post Σφιόντεκ: “Χαμένη ευκαιρία η μη αποβολή Ρωσίας και Λευκορωσίας” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα