Σερβίρει σε Top10 επίπεδο!

Ένα νέο αφιέρωμα φιλοξενεί το atpworldtour.com στον Στέφανο Τσιτσιπά, επικεντρώνοντας στο μεγάλο όπλο του Έλληνα πρωταθλητή, το σερβίς του

Σερβίς πρώτης 10αδας. Ετσι χαρακτηρίζει το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά το επίσημο site του ανδρικού επαγγελματικού τένις, atpworldtour.com.

Ο 19χρονος πρωταθλητής μας, έχει μέχρι τώρα ρεκόρ 15-5 στη χωμάτινη σεζόν κερδίζοντας 7 παίκτες του Top50, μεταξύ των οποίων τέσσερις του Top20 και δύο του Top10!

“Έφτασε τον τελικό του Barcelona

Open και ακόμα δεν έχει κλείσει τα 20 του χρόνια. Βρίσκεται στο career high Νο39 της ATP, οπότε ακόμα δεν αποτελεί επιλογή του κόσμου για βαθιά κούρσα στο Γαλλικό Όπεν. Αυτό πρέπει να αλλάξει” αναφέρει το άρθρο του atpworldtour.

Σύμφωνα με το σύστημα μέτρησης στατιστικών Infosys ATP Beyond The Numbers, ο Στέφανος σερβίρει εξαιρετικά κατά τη διάρκεια της φετινής χωμάτινης σεζόν και αυτό έχει παίξει μέγιστο ρόλο στην εντυπωσιακή του πορεία.

Βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας, με τα καλύτερα σερβίς στο χώμα για το 2018, με ποσοστό κερδισμένων service game 85,37 (140/164). Στην 1η θέση είναι ο Ράφαελ Ναδάλ με ποσοστό 87,12 (142/163), μόλις 1,75% υψηλότερα από τον Έλληνα έφηβο.

Εξαιρετική συμπεριφορά στους κρίσιμους πόντους, επιδεικνύει ο Τσιτσιπάς σώζοντας το 68% των break point των αντιπάλων του (51/75) και αυτό είναι το 14ο καλύτερο ρεκόρ για φέτος στο χώμα, σε αυτή τη σημαντική κατηγορία.

Ο Τσιτσιπάς σερβίρει από το Deuce Court -> 55% ανοιχτά (wide serve), 8% πάνω στο σώμα του αντιπάλου (body serve) και 35% στο T.

Παρ’όλο που το ανοιχτό σερβίς βρίσκει συνήθως στο δυνατό forehand του αντιπάλου (σε δεξιόχειρες), το σερβίς του Στέφανου είναι τόσο αποτελεσματικό και ανοίγει το γήπεδο, έχοντας την ευκαιρία να επιτεθεί στο ανοιχτό γήπεδο με το γνωστό Serve +1 forehand.

Άλλη μια έξυπνη επιλογή στο σερβίς του Στέφανου είναι πως όταν σερβίρει από το Deuce court, αφήνει τον αντίπαλο να επιστρέψει στο κέντρο του γηπέδου και κατευθύνει το δεύτερο χτύπημα στην πλάτη του (wrong foot). Παίζοντας στην πλάτη του αντιπάλου, στο χώμα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από το hard court καθώς ο παίκτης δεν μπορεί να αλλάξει τόσο εύκολα και γρήγορα κατεύθυνση στην πιο γλιστερή επιφάνεια του χώματος.

Ο τομέας που χρειάζεται βελτίωση για τον Στέφανο, είναι οι επιστροφές του. Βρίσκεται στην 43η θέση στη χωμάτινη σεζόν στα return games με ποσοστό 25,95 (41/158).

Πλέον, ο Τσιτσιπάς καλείται να αντιμετωπίσει ίσως τον 2ο καλύτερο τενίστα στο χώμα, τα τελευταία δύο χρόνια, τον Ντόμινικ Τιμ στο 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο Έλληνας άσος είχε κερδίσει τον Τιμ στα προημιτελικά της Βαρκελώνης.

Πλέον ο Αυστριακός γνωρίζει την ποιότητα του Στέφανου και αυτό κάνει δυσκολότερο το έργο του Τσιτσιπά…

The post Σερβίρει σε Top10 επίπεδο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα