Η Σερίνα είναι εδώ! – VIDEO

Η τρεις φορές κάτοχος του Ρολάν Γκαρός, Σερίνα Γουίλιαμς, επέστρεψε στο Παρίσι με μια πολύ καλή, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει, εμφάνιση-νίκη κόντρα στην Κριστίνα Πλίσκοβα!

Μην ξεχνάτε τη Σερίνα!

Μπορεί να έχει μηδενική σχεδόν αγωνιστική προετοιμασία στο χώμα, μπορεί να μην της έδωσαν κατάταξη οι διοργανωτές, όπερ και σημαίνει πολύ δύσκολη κλήρωση, ωστόσο, η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων δεν ξεγράφεται εύκολα!

Η

36χρονη τενίστρια αντιμετώπιζε τη φορμαρισμένη Κριστίνα Πλίσκοβα σε έναν απαιτητικό πρώτο γύρο για το Ρολάν Γκαρός αλλά κατάφερε, παρά τη φυσιολογική αστάθεια που υπήρχε στο παιχνίδι της, να πάρει τη νίκη δίχως μάλιστα να χάσει σετ, 7-6(4), 6-4.

Δίχως κανένας να απαιτεί, ρεαλιστικά μιλώντας, από αυτήν να κάνει μια τρομερή πορεία στο Ρολάν Γκαρός, η μαμά Σερίνα καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνη εφόσον δεν έχει τίποτα να χάσει ενώ παράλληλα όλες οι τενίστριες του ταμπλό θα θέλουν να την αποφύγουν.

Και η εικόνα κόντρα που έβγαλε κόντρα στην Κριστίνα Πλίσκοβα ήταν γενικά ενθαρρυντική καθώς τόσα τα σερβίς όσο και τα βαριά groundstrokes δούλεψαν εξαιρετικά με την κίνηση και το footwork να είναι κάπως σκουριασμένα, όχι τόσο όμως ώστε να την στερήσουν τη νίκη.

Δύο πέρα για πέρα διαφορετικά σετ παρακολουθήσαμε ανάμεσα στις δύο τενίστριες με το πρώτο να στιγματίζεται από την πλήρη απουσία break ενώ το δεύτερο από τη διαρκή εναλλαγή προβαδισμάτων.

Η Σερίνα έκανε ένα μεστό tie break στο πρώτο σετ κάνοντας το 1-0, ωστόσο, η Πλίσκοβα έπαιζε πολύ καλά με τα forehand της να είναι εξαιρετικά ενώ προσπαθούσε να γίνει όσο πιο επιθετική γινόταν και να “τρέχει” την Αμερικανίδα αντίπαλό της.

Στο δεύτερο σετ, είδαμε όλα τα πιθανά σενάρια, απόρροια της αστάθειας και των δύο τενιστριών.

Η Πλίσκοβα προηγήθηκε με break, η Σερίνα απάντησε και προηγήθηκε αυτή με break, πριν κριθούν όλα σε ένα επεισοδιακό τελευταίο game, όπου η Γουίλιαμς έσωσε με καρδιά πρωταθλήτριας τρία break point και τελείωσε το ματς με τον Πατρίκ Μουράτογλου και τον Αλέξις Οχανιάν να την χειροκροτούν στις κερκίδες!

Μιλήσαμε για τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην κλήρωσή της και η επόμενη αντίπαλος δεν θα είναι εύκολη αλλά η γοργοπόδαρη Ασλεϊ Μπάρτι.

Η Αυστραλή έκανε σούπερ ξεκίνημα στο Ρολάν Γκαρός ακολουθώντας το παράδειγμα των Κίκι Μπέρτενς και Καρολίν Γκαρσιά που επίσης εντυπωσίασαν στις πρεμιέρες τους!

Το ντέρμπι του πρώτου γύρου που, από την πρώτη μέρα της κλήρωσης είχε μαγνητίσει τα βλέμματα ήταν αυτό ανάμεσα στη Γιούλια Γκέργκες και την Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Οι δύο τενίστριες έδωσαν μια γερή μάχη με την 29χρονη Γερμανίδα να αντέχει περισσότερο τη σωματική κούραση του αγώνα και να επικρατεί μιας εξαντλημένης Σλοβάκας με 6-4, 5-7, 6-0 ενώ, θυμίζουμε, πως είναι υποψήφια αντίπαλος της Σερίνα στον τρίτο γύρο!

Τρίτη 29/5: 1ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Γυναίκες

Muguruza (Spain) beat Kuznetsova (Russia) 7-6(0), 6-2

Mattek-Sands (USA) beat Larsson (Sweden) 6-4, 6-3

Ferro (France) beat Witthoeft (Germany) 6-4, 6-2

Stosur (Australia) beat Wickmayer (Belgium) 6-2, 6-4

Sharapova (Russia) beat Hogenkamp (Netherlands) 6-1 4-6 6-3

Van Uytvanck (Belgium) beat Wallace (Australia) 6-1 6-0

Zhang (China) beat Kucova (Slovakia) 6-0 7-5

Begu (Romania) beat Schmieldova (Slovakia) 6-4 5-7 9-7

Gavrilova (Australia) beat Cirstea (Romania) 4-6 7-6(4) 6-3

Mertens (Belgium) beat Lepchenko (USA) 6-7(11) 7-6(4) 6-0

S. Williams (USA) beat Kr. Pliskova (Czech Republic) 7-6(4) 6-4

Pavlyuchenkova (Russia) beat Hercog (Slovenia) 6-4 7-6(1)

Sashnovich (Belarus) beat Allertova (Czech Republic) 6-4 6-3

Bertens (Netherlands) beat Sabalenka (Belarus) 6-2 6-1

Barty (Australia) beat Vychliantseva (Russia) 6-3 6-1

Garcia (France) beat Duan (China) 6-1 6-0

Goerges (Germany) beat Cibulkova (Slovakia) 6-4 5-7 6-0

Peng (China) beat Krunic (Serbia) 6-3 6-4

Kerber (Germany) beat Barthel (Germany) 6-2 6-3

French Open Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Η Σερίνα είναι εδώ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα