Σε Γερμανία ή Αγγλία το πρώτο 1000άρι σε γρασίδι

Εδώ και αρκετό διάστημα γίνεται λόγος για ένα ATP Masters 1000 σε γρασίδι, στη μοναδική επιφάνεια δηλαδή στην οποία δεν έχει διεξαχθεί ακόμη τουρνουά της συγκεκριμένης κατηγορίας. 

Στο παρελθόν είχε προταθεί να γίνει είτε το τουρνουά στο Queen’s στο Λονδίνο, είτε το Halle στη Γερμανία, αλλά προς το παρόν έχουν παραμείνει ως 500άρια. 

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέτσι, στο πλαίσιο της μεγάλης συνέντευξης που έδωσε σε γαλλικό Μέσο,

μίλησε και για ένα πιθανό 1000άρι σε γρασίδι το οποίο μπορεί να γίνει είτε στην Αγγλία, είτε στη Γερμανία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η εξέλιξη και η βελτίωση των Masters 1000 δεν είναι απαραίτητα εις βάρος των άλλων τουρνουά. 

“Η ένωση των ανδρών και γυναικών θα έκανε το προϊόν μας ακόμη πιο δυνατό.”, ανέφερε ο πρώην Νο18 του κόσμου (1995). “Είμαστε ίσως το μοναδικό άθλημα με πολύ δυνατό γυναικείο προϊόν. Οι φαν του αθλήματός μας είναι 50% άνδρες και 50% γυναίκες.”

“Θα θέλαμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά (Masters 1000), τα οποία είναι τα ισχυρότερα, μετά από τα Slam, σε διάστημα δύο εβδομάδων σε 96άρι ταμπλό για άνδρες και γυναίκες μαζί. 

“Η βελτιστοποίηση των Masters 1000 δεν σημαίνει ότι θυσιάζουμε άλλα τουρνουά. Θα υπάρχει πάντα χώρος και γι΄ αυτά προσαρμόζοντας το πρόγραμμα με συνεκτικό τρόπο.”

Όσο για την πιθανή διεξαγωγή ενός 1000άρι σε γρασίδι ο πρόεδρος της ATP ανέφερε ότι: “Για μένα μπορεί να διοργανωθεί μόνο στην Αγγλία ή στη Γερμανία.”

“Στην Αγγλία γιατί υπάρχει το Wimbledon, ενώ στη Γερμανία επειδή η αγορά του τένις είναι μεγάλη. Πρώτα πρέπει να επιλέξουμε την πόλη, μετά βρίσκουμε τη σωστή δομή που σημαίνει να χτίσουμε ένα γήπεδο ή να βρούμε κάποιο που να πληροί τις προϋποθέσεις.”

The post Σε Γερμανία ή Αγγλία το πρώτο 1000άρι σε γρασίδι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα