Σάκκαρη: Θέλει και μπορεί την πρόκριση (vids)

Την ερχόμενη Πέμπτη (11/11) αναμένεται το ντεμπούτο της Μαρίας Σάκκαρη στους τελικούς της WTA που ξεκινούν την Τετάρτη (10/11) με τα παιχνίδια του 2ου ομίλου.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στον 1ο μαζί με τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ και Πόλα Παντόσα με τα δύο πρώτα εισιτήρια να δίνουν την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Η αλήθεια είναι ότι ο όμιλος Chichen Itza, απαρτίζεται από παίκτριες που θα παίξουν για 1η φορά στους τελικούς,

κάτι που σημαίνει και οι τέσσερις (σε αυτό το κομμάτι) ξεκινούν από κοινή αφετηρία. 

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να υπολείπεται από τις άλλες τρεις παίκτριες, έχοντας μείνει χωρίς τίτλο τη φετινή σεζόν, έχοντας τις περισσότερες ήττες (18) και να έχει την 3η καλύτερη επίδοση στις νίκες (ξεπερνάει για μόλις μία νίκη την Σφιόντεκ με 36), ωστόσο έχει αποδείξει, τουλάχιστον φέτος, ότι στα μεγάλα ραντεβού είναι πανέτοιμη για να προχωρήσει.

Η Σάκκαρη έχει να αντιμετωπίσει μια τενίστρια η οποία εξακολουθεί να ο κακός της “δαίμονας”, μια τενίστρια για την οποία η ίδια είναι “μπελάς” και ακόμη μια την οποία δεν έχει συναντήσει ποτέ στην καριέρα της. 

Σαμπαλένκα: Ο κακός δαίμονας…

Η τενίστρια η οποία δυσκολεύει αρκετά την Σάκκαρη δεν είναι άλλη από την Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία έχει κάνει ένα εκπληκτικό πρώτο μισό κερδίζοντας 2 τίτλους (Άμπου Ντάμπι, Μαδρίτη), έχει φτάσει δύο φορές σε ημιτελικά Grand Slam (Wimbledon, US Open) ενώ το φετινό της ρεκόρ είναι στο 44-16.

Η Λευκορωσίδα και Νο2 του κόσμου, έχει παίξει μια φορά φέτος κόντρα στην Σάκκαρη, στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι, επικρατώντας με 6-3, 6-2. Αυτή ήταν η 4η νίκη για την Σαμπαλένκα σε 5 αναμετρήσει με την Ελληνίδα τενίστρια, με τη μοναδική της ήττα να είναι και στην πρώτη τους συνάντηση το 2019 στο Σινσινάτι. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός της αρνητικής παράδοσης, η Σαμπαλένκα κατεβαίνει στους τελικούς ούσα ταλαιπωρημένη από τη νόσο covid-19 στην οποία βρέθηκε θετική τον περασμένο μήνα, ενώ από τη μεριά της η Σάκκαρη έκανε ένα εκπληκτικό φινάλε έχοντας κι έναν τελικό στην Οστράβα,  δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Σφιόντεκ: Της έχει πάρει τον αέρα…

Σε αντίθεση με την Σαμπαλένκα η Σφιόντεκ φέρνει στο μυαλό της Σάκκαρη μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. 

Η κάτοχος του Roland Garros του 2020, όπως και η Σαμπαλένκα, έχει κατακτήσει κι αυτή δύο τίτλους φέτος και τους δύο στο πρώτο μισό της σεζόν, με τον πρώτο να είναι στο 500άρι τουρνουά στην Αδελαΐδα και ο δεύτερος στο 1000άρι της Ρώμης μετά από τον επικό τελικό με τα δύο bagel(!) απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα.

Πηγαίνοντας στο Roland Garros ως κάτοχος και φτάνοντας το 11/11 στη διοργάνωση, η Σφιόντεκ λύγισε μπροστά στη φοβερή και τρομερή Μαρία Σάκκαρη η οποία την κέρδισε στα δύο sets 6-4, 6-4 στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Από εκεί και πέρα η Πολωνή δεν παρουσίασε κάτι ιδιαίτερο. Έφτασε μέχρι τις “16” στο Wimbledon, πρόωρος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο στο US Open

Στο μοναδικό καλό τουρνουά μετά από πολύ καιρό ήταν στην Οστράβα της Τσεχίας, με την Σφιόντεκ να καταφέρνει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, αλλά κι εκεί βρήκε απέναντί της την Σάκκαρη, όπου ηττήθηκε και πάλι στα δύο sets 6-4, 7-5.

Παντόσα: Η…άγνωστη που θέλει προσοχή

Με τη μοναδική παίκτρια που δεν έχει η Σάκκαρη, όχι μόνο φέτος, αλλά καθόλου στην καριέρα της, είναι η Ισπανίδα Πόλο Παντόσα, η οποία έρχεται…φορτσάτη από την κατάκτηση του Indian Wells! Έχει κι αυτή δύο τίτλους φέτος (ο άλλος στο 250άρι τουρνουά της Σερβίας), με φετινό ρεκόρ 41-15.

Ίσως μαζί με την Σάκκαρη να είναι από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες του Tour, μετά φυσικά από την εκπληκτική Ανέτ Κονταβέιτ. 

Η 23χρονη Ισπανίδα βγάζει αρκετή υπομονή μέσα στο κορτ, έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, είναι άκρως επιθετική, ενώ παράλληλα καλύπτει με εξαιρετικό τρόπο τη βασική της γραμμή. Έχει πάει στο Μεξικό με την ψυχολογία στα ύψη, καθώς την περασμένη Δευτέρα (8/11) έκανε career high μπαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 10

Σίγουρα ένα ντεμπούτο και μάλιστα κάτω από συνθήκες δύσκολες (υψομετρικές κυρίως) και τις μπάλες να έχουν ασυνήθιστη συμπεριφορά, θα είναι δύσκολο για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία ωστόσο φέτος μας έχει δείξει ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Σάκκαρη: Θέλει και μπορεί την πρόκριση (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα