Σανγκάη: Ντεμπούτο με νίκη για Σίνερ και πρόκριση στα ATP Finals (vid)

Για ένα set δυσκολεύτηκε ο Γιανίκ Σίνερ απέναντι στον Μάρκος Γκιρόν, του οποίου επιβλήθηκε με 7-6(7), 6-2, μετά από μία ώρα και 45 λεπτά αγώνα στο Stadium Court, έκλεισε θέση για τον 3ο γύρο του Shanghai Masters, και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τα ATP Finals.

Αυτή ήταν η 50η νίκη του 22χρονου Ιταλού στο φετινό Tour (50-13), την οποία γιόρτασε με την είσοδό του στα τελικά της ATP στο Τορίνο (12-19/11), ενώ αυτή ήταν και η πρώτη του αγωνιστική παρουσία

στην Σανγκάη, κάνοντας ιδανικό ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Παράλληλα, ο πρωταθλητής του Πεκίνου πέτυχε την 6η διαδοχική νίκη του, και ευελπιστεί να τις κάνει 7 αντιμετωπίζοντας τον No25 του ταμπλό στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας, τον Σεμπάστιαν Μπαέζ.

@janniksin joins the party in Turin for the #NittoATPFinals pic.twitter.com/7dKf6ju6vA

ATP Tour (@atptour) October 7, 2023

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Σίνερ τέλειωσε το ματς με 26 winners και 4 άσους, ενώ υπέπεσε σε 11 αβίαστα και μόλις 2 διπλά σφάλματα. Είχε 78% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service (39/50), ενώ κατάφερε να μετουσιώσει σε break τις μισές ευκαιρίες του (4/8).

Από την άλλη, ο Αμερικάνος είχε συγκομιδή 15 winners και 2 άσους, ενώ έκανε 12 αβίαστα και 2 διπλά λάθη σ’ όλο το παιχνίδι. Υστέρησε σε πόντους πίσω από το 1ο service (55%, 37/67) και κατάφερε να εκμεταλλευτεί 2/3 ευκαιρίες του για break.

Στο 1ο set, ο Γκιρόν ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα, κάνοντας σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και ένα break στο ενδιάμεσο (3-0), κράτησε τη διαφορά ως έχει ως το 5ο game (4-1), αλλά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον No6 του ταμπλό.

Ο Ιταλός με δικό του σερί 3/3 κερδισμένων games, αλλά και σβήνοντας το αρχικό break, επανάφερε τις ισορροπίες (4-4), αμφότεροι κράτησαν το service τους ως το τέλος (6-6), και στο tie-break ο Σίνερ επικράτησε με επιμέρους σκορ 9-7, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη (7-6(7).

Στο 2ο set, ο Ιταλός διατήρησε το μομέντουμ στη μεριά του, ξεκινώντας με αλάνθαστη υπεράσπιση του service, αλλά και το 2ο προσωπικό του break (2-0). Αμφότεροι έσπασαν το service του άλλου κρατώντας το σκορ στις ίδιες αποστάσεις (3-1), ενώ με νέα υπεράσπιση έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη (4-1).

Μείωσε προσωρινά ο No80 της παγκόσμιας κατάταξης (4-2), αλλά δεν είχε νέα επιθετική λύση στην έκβαση του αγώνα, καθώς ο Σίνερ του χάρισε μόλις 2 πόντους στο 7ο game, και στο φινάλε του έκανε ξανά break, για να κλείσει εκεί το ματς (6-2).

.@janniksin Shanghai

The World No.4 opens his account in Shanghai, securing his 50th tour-level win of the season.#RolexShanghaiMasters | @SH_RolexMasters pic.twitter.com/P6gVEQkPdr

ATP Tour (@atptour) October 7, 2023

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post Σανγκάη: Ντεμπούτο με νίκη για Σίνερ και πρόκριση στα ATP Finals (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σανγκάη, Ντεμπούτο, Σίνερ, ATP Finals,sangkai, ntebouto, siner, ATP Finals