China Open: Απέκλεισε την Ριμπάκινα η Σαμσόνοβα και πέρασε τελικό (vid)

Μεγάλη νίκη κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα και πρόκριση στον τελικό του China Open για την Λιουντμίλα Σαμσόνοβα, που επικράτησε με 7-6(7), 6-3 στο πλαίσιο του 2ου χρονικά ημιτελικού και έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό του Πεκίνου, κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ.

Η 24χρονη Ρωσίδα κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να πάρει στις λεπτομέρειες του tie-break το 1ο set, ενώ στο 2ο είχε ευκολότερο έργο από του δρόμου τα μισά και μετά, για να πετύχει την 4η σερί νίκη της (σε ισάριθμα παιχνίδια)

απέναντι στην No5 του κόσμου.

Σήμερα μέτρησε 33 winners αλλά και 7 άσους σ’ ολόκληρο το ματς, ενώ σημείωσε και 4 διπλά σφάλματα, τα οποία μικρή σημασία έχουν μπροστά στην εξαιρετική εμφάνισή της. Πήρε αρκετά πίσω από το 1ο service (72%, 34/47), ενώ έσωσε 2/3 απειλές για break.

Αντίθετα, η Ριμπάκινα πέτυχε μόλις 7 winners και 4 άσους, είχε τον ίδιο αριθμό με την αντίπαλή της σε διπλά σφάλματα, αλλά υστέρησε τόσο πίσω από το 1ο service (66%, 27/41), όσο και πίσω από το 2ο (55%, 17/31). Κατάφερε να σώσει 3/5 BP, αλλά τα 2 που δέχθηκε ήταν καθοριστικά.

Στο 1ο set, αμφότερες κράτησαν την απόλυτη ισορροπία στην αναμέτρηση ως το 8ο game, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ακεραιότητα του service τους (4-4), ενώ αμφότερες βρήκαν break στη συνέχεια για να κρατήσουν την ισοπαλία (5-5).

Στο φινάλε και πάλι δεν έκανε καμία λάθος από το service της, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” η Ρωσίδα έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη, κερδίζοντας με επιμέρους σκορ 9-7 (7-6(7).

Στο 2ο set, και πάλι οι δύο πρωταγωνίστριες του Diamond Court ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές από το service τους ως το 6ο game (3-3), όμως τον επίλογο της αναμέτρησης έγραψε η No22 της παγκόσμιας κατάταξης, που με σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και το 2ο break της στο ενδιάμεσο, έκλεισε ιδανικά την αναμέτρηση και προκρίθηκε (6-3).

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (8/10) θα διεκδικήσει τον 5ο και μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, παίζοντας στον 2ο φετινό τελικό της σε 1000άρι τουρνουά. Ήδη έχει εξασφαλίσει άνοδο 6 θέσεων στα Rankings (No16), και αν κερδίσει αύριο τον τίτλο θα ανέβει στο No11.

Second WTA 1000 final of the season @LiudaSamsonova sees off Rybakina 7-6(7), 6-3 and will face World No.2 Swiatek in the championship match! #ChinaOpen pic.twitter.com/cYctWjsBuX

wta (@WTA) October 7, 2023

CHINA OPEN WOMEN’S SINGLES | DOUBLES | OPP (+5h)

The post China Open: Απέκλεισε την Ριμπάκινα η Σαμσόνοβα και πέρασε τελικό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
China Open, Απέκλεισε, Ριμπάκινα, Σαμσόνοβα,China Open, apekleise, ribakina, samsonova