Σανγκάη: Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Αλκαράθ (vid)

Καθάρισε το 1ο set, δυσκολεύτηκε στο 2ο, όμως ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε καθαρά του Γκρεγκουάρ Μπαρέρε με 6-2, 7-5 μέσα σε μία ώρα και 42 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την 3η διαδοχική πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Shanghai Masters.

Με τη νίκη αυτή ο 20χρονος Ισπανός επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την ήττα του στον ημιτελικό του Πεκίνου από τον Γιανίκ Σίνερ, ήταν η 62η επικράτησή του σε 70 φιλικά παιχνίδια, αλλά και η 15η διαδοχική πρεμιέρα που κερδίζει.

Πέτυχε 21 winners, είχε 4 άσους,

ενώ υπέπεσε 6 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Τον κράτησε το καλό 1ο service του (72%, 38/53), όμως υστέρησε στο 2ο, όποτε το χρειάστηκε (38%, 5/13). Έσωσε 6/7 απειλές του Γάλλου για break, και ο ίδιος μετουσίωσε σε break 4/6 ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, στο 1ο set ο κορυφαίος του ταμπλό ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Stadium Court, κάνοντας σερί 4/4 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο και 2 break (4-0). Κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο set, μέχρι το 6ο game αμφότεροι κράτησαν το service τους ως το 6ο game (3-3), όμως και πάλι ο Ισπανός βρήκε πρώτος break, για να αλλάξει ξανά τις ισορροπίες προς το μέρος του (4-3).

Άμεση ήταν η απάντηση του Μπαρέρε, που πήρε πίσω το break (4-4), κράτησαν και οι δύο την ακεραιότητα του service τους ως το 10ο game (5-5), αλλά στον επίλογο της αναμέτρησης ο No2 του κόσμου έφτασε στο 4ο (συνολικά) break του, ενώ έκλεισε το ματς έχοντας μπροστά του διπλό MP (7-5).

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντάνιελ Έβανς και Μικαΐλ Κουκούσκιν, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε λόγω της βροχής, και θα συνεχιστεί στο αυριανό (Κυριακή 8/10) πρόγραμμα της διοργάνωσης.

MY WORD CARLOS @carlosalcaraz goes BEHIND-THE-BACK on match point to beat Barrere 6-2 7-5! #RolexShanghaiMasters pic.twitter.com/WlVT040ZuT

Tennis TV (@TennisTV) October 7, 2023

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post Σανγκάη: Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Αλκαράθ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σανγκάη, Νικηφόρα, Αλκαράθ,sangkai, nikifora, alkarath