Σαν Σήμερα: Η πρώτη είσοδος του Τσιτσιπά στο Top10

13:09 4/3/2021 - Πηγή: Tennis24

Ήταν 4 Μαρτίου του 2019, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς εισήλθε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, γράφοντας ιστορία στο ελληνικό τένις, για ακόμη μια φορά.

Ο 20χρονος, τότε, Στέφανος, είχε εξαργυρώσει την φοβερή πορεία που έκανε μια εβδομάδα πριν στο 500αρι τουρνουά του Ντουμπάι, όπου είχε φτάσει μέχρι τον τελικό και είχε ηττηθεί με straight sets από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Την Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 λοιπόν, στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, κέρδισε μια θέση και από το Νο11 ανέβηκε στο Νο10, κάνοντας το ντεμπούτο του στο

Top10 του κόσμου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα (24 Φεβρουαρίου), είχε προηγηθεί και η κατάκτηση του δεύτερου τίτλου καριέρας για τον Στέφανο, μετά τη νίκη του επί του Μιχαήλ Κουκούσκιν στον τελικό του 250αριου τουρνουά της Μασσαλίας.

Από την πρώτη του είσοδο στην πρώτη “10αδα” της παγκόσμιας κατάταξης, μετράει δυο συνεχόμενα χρόνια εντός Top10 και με την παρουσία του στο Tour, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σταθερούς τενίστες της νέας γενιάς. Αν όχι ο πιο σταθερός.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σαν Σήμερα: Η πρώτη είσοδος του Τσιτσιπά στο Top10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα