Σάκκαρη: Μεγάλη νίκη επί της Κόλινς και τώρα “τελικός”

Πολύ σκληρή για να πεθαίνει αποδείχθηκε η Μαρία Σάκκαρη η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει μια σπουδαία ανατροπή επί της φορμαρισμένης Ντάνιελ Κόλινς και να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στο WTA Finals του Τέξας.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, με πείσμα και μαχητικότητα, επιβλήθηκε 5-7, 6-3, 6-3 της φιναλίστ του Australian Open 2022 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Guadalajara Open,

εκεί όπου θα συναντήσει την αντίζηλό της στη μάχη για το Φορτ Γουρθ, Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Η Ρωσίδα νωρίτερα επιβλήθηκε 6-4, 6-4 της Γέλενα Οσταπένκο και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στο WTA Finals.

Πλέον, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Όποια από τις δύο κερδίσει, θα εξασφαλίσει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο για τους τελικούς στο Τέξας, ακολουθώντας τις Σφιόντεκ, Ζαμπέρ, Πέγκουλα, Γκοφ, Γκαρσία, Σαμπαλένκα και Κασάτκινα που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο WTA Finals.

“Ήταν γραπτό να γίνει έτσι. Και οι δύο είχαμε δύσκολες κληρώσεις. Δεν ήταν βέβαιο ότι θα παίξουμε μαζί στα προημιτελικά. Το θέλουμε και οι δύο πολύ. Θα το πάρει αυτή που θα παίξει καλύτερα αύριο” είπε η Σάκκαρη μετά το τέλος της συναρπαστικής μάχης με την Κόλινς.

“Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για τη σεζόν που είχα κι αν είχε σκαμπανεβάσματα. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι Top10 τενίστρια και ότι ακόμα διεκδικώ μια θέση στο WTA Finals” πρόσθεσε η Μαρία.

H Σάκκαρη προηγείται 2-1 στις νίκες απέναντι στην Κουντερμέτοβα, με πιο πρόσφατη αυτή στον 3ο γύρο του φετινού Australian Open.

Στο εναρκτήριο σετ της βραδινής αναμέτρησης με την Κόλινς, η Σάκκαρη απώλεσε το προβάδισμα με 4-2 ενώ έχασε και set point σερβίροντας για το προβάδισμα στο 5-4, με την Κόλινς να κατακτά τα τρία τελευταία games, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ.

Στα δύο επόμενα σετ, όμως, η Μαρία έδειξε χαρακτήρα και με σταθερό παιχνίδι από τη baseline, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, ανατρέποντας την κατάσταση μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

Ο “τελικός” ανάμεσα σε Σάκκαρη και Κουντερμέτοβα θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 03:00GR και η νικήτρια διασταυρώνεται στα ημιτελικά με την αντίστοιχη του ζευγαριού Μπούζκοβα-Καλίνσκαϊα.

what it means to Sakkari she stays alive for the last spot in the WTA Finals pic.twitter.com/sp4q2xHdVt

Ryan (@Some1NamedRyan) October 21, 2022

GUADALAJARA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Σάκκαρη: Μεγάλη νίκη επί της Κόλινς και τώρα “τελικός” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα