Σάκκαρη: Με φόρα και πίστη για την 4άδα (vids)

12:37 8/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη για μια ακόμα υπέρβαση. Είναι έτοιμη για να κάνει ένα ακόμη βήμα και να βρεθεί στα ημιτελικά του US Open, για 1η φορά στην καριέρα της και για 2η σε Grand Slam λίγους μήνες μετά από την ιστορική πορεία της στο Roland Garros

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (02:00) η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Νο4 του κόσμου Καρολίνα Πλίσκοβα, η

οποία από το Wimbledon και μετά έχει ρεκόρ 19-4!

Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι η Τσέχα έφτασε στον τελικό του Wimbledon, στον τελικό του Μόντρεαλ και στον ημιτελικό του Σινσινάτι, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Το ίδιο όμως είναι και η Μαρία Σάκκαρη στη Νέα Υόρκη. Η νίκη της απέναντι στην Κβίτοβα ήταν ουσιαστικά μια νίκη ψυχολογίας που τη βοήθησε να ξεπεράσει δύο ημέρες μετά και την Νο7 του κόσμου Μπιάνκα Αντρέσκου. Για την ακρίβεια να την “εξολοθρεύσει” με την εκπληκτική φυσική κατάσταση που διαθέτει. 

Η Πλίσκοβα από την άλλη είναι μια διαφορετική συνθήκη. Κι αυτό γιατί το μεγάλο της όπλο είναι το σερβίς, κάτι που δεν είχε ούτε η Σινιάκοβα, ούτε η Κβίτοβα, αλλά ούτε και η Αντρέσκου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η 1,82 Τσέχα πρόσφατα έκανε ρεκόρ άσων σταματώντας στους 27(!) στο παιχνίδι με την Αμάντα Ανισίμοβα. 

Το επεισόδιο στη Ρώμη

Σάκκαρη και Πλίσκοβα έχουν συναντηθεί 2 φορές και τις 2 στη Ρώμη (2018, 2019). Η πρώτη συνάντηση ήταν και αρκετά επεισοδιακή με την Τσέχα να γνωρίζει την ήττα στα 3 sets σπάζοντας μάλιστα της ρακέτα της στον “πύργο” του διαιτητή καρέκλας, μετά από μια απόφαση πάντως που αντικειμενικά την αδίκησε, χωρίς όμως να έχει η Σάκκαρη μέρος ευθύνης. 

Ένα χρόνο αργότερα οι δύο τενίστριες βρέθηκαν και πάλι σταζ κορτ της Ρώμης, στα ημιτελικά, με την Πλίσκοβα να παίρνει τη ρεβάνς επικρατώντας με 6-4, 6-4. 

Να τριτώσει…αλλά το καλό

Μέσα σε ένα μήνα η Σάκκαρη έχει αγωνιστεί με δύο πρώην Νο1 παίκτριες. Η αρχή έγινε στο Μόντρεαλ όπου αντιμετώπισε την Βικτόρια Αζαρένκα χάνοντας με 2-1 sets, ενώ πέντε ημέρες αργότερα έπαιξε με την Αντζελίκ Κέρμπερ στον 1ο γύρο του Σινσινάτι, όπου και ηττήθηκε με 2-0. 

Η Πλίσκοβα είναι η 3η τενίστρια πρώην Νο1 του κόσμου, που θα αντιμετωπίσει η Ελληνίδα τενίστρια μέσα σε 30 ημέρες και το μόνο σίγουρο είναι ότι το κακό δεν πρέπει να τριτώσει. 

Αντίθετα όμως η 26χρονη θα παίξει σε αυτό του τουρνουά με την 3η τενίστρια από την Τσεχία, μετά από τις Σινιάκοβα και Κβίτοβα και τα ξημερώματα θα έχει την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ νικών απέναντι σε Τσέχες στο ίδιο τουρνουά, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στην καριέρα της. 

Έτοιμη να γράψει ιστορία και η Λάκη!

Το… ελληνικό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας θα ανοίξει η Μιχαέλα Λάκη (18:00 GR), η οποία μετά από την σπουδαία νίκη-ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στο Wimbledon, απέναντι στην Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Κόλμαν, είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση και την πρόκριση στα προημιτελικά για 1η φορά στην πορεία της σε Grand Slam

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Φιλιππινέζα Αλεξάντρα Ιάλα, η οποία είναι Νο2 του ταμπλό, αλλά και του κόσμου στα juniors, αλλά και ημιφιναλίστ στο Roland Garros του 2020. 

Την Ιάλα η Λάκη θα αντιμετωπίσει και στο διπλό, με την τενίστρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου να αγωνίζεται μαζί με την Σλοβάκα Ράντκα Ζελνίτσκοβα και θα παίξουν απέναντι στις Ιάλα (Φιλιππίνες)/Βάντεβίνκελ (Βέλγιο) οι οποίες είναι και Νο6 του ταμπλό. 

Μπορεί να πάρει τη ρεβάνς; 

Το ταμπλό των ανδρών περιλαμβάνει τη δεύτερη δόση των προημιτελικών με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Ματέο Μπερετίνι στην επανάληψη του τελικού του Wimbledon

Εκεί ο Ιταλός είχε καταφέρει να πάρει το 1ο set, αλλά από εκεί και πέρα λύγισε μπροστά στην ανωτερότητα του Νο1 του κόσμου. Οι δύο τους θα παίξουν σε 3ο Grand Slam φέτος, καθώς είχε προηγηθεί η αναμέτρηση στο Roland Garros, όπου κι εκεί ο Σέρβος είχε κερδίσει στα 4 sets. 

Συνολικά ο Τζόκοβιτς μετράει τρεις νίκες απέναντι στον Ιταλό και θέλει ακόμη μία προκειμένου να συνεχίζει να ελπίζει για το ιστορικό Calendar Slam.

Νωρίτερα, στο 2ο παιχνίδι του Arthur Ashe, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα συγκρουστεί με τον Νοτιοαφρικανό Λόιντ Χάρις. Δύο παίκτες που σερβίρουν εξαιρετικά, με τον Γερμανό και περσινό φιναλίστ του US Open, να τον έχει κερδίσει και μάλιστα στο πρόσφατο τουρνουά του Σινσινάτι το οποίο και κατέκτησε. 

Το πρόγραμμα στο κεντρικό κορτ θα ανοίξει η αναμέτρηση της Έμα Ραντουκάνου κόντρα στην “χρυσή” Ολυμπιονίκη, Μπελίντα Μπέντσιτς σε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με την Βρετανίδα να δηλώνει έτοιμη για το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας της, μέχρι το επόμενο…

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σάκκαρη: Με φόρα και πίστη για την 4άδα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα