Σάκκαρη: “Κακώς αποβλήθηκαν οι Έλληνες”

Στο πλευρό των Ελλήνων ομογενών η Μαρία Σάκκαρη που τα έβαλε με τους διοργανωτές για την αποβολή αρκετών συμπατριωτών της από τις εγκαταστάσεις

Κατά την απόφαση των διοργανωτών του Australian Open να αποβάλλουν τουλάχιστον 20 Έλληνες επισκέπτες, λόγω της φασαρίας που προκάλεσαν, τόσο εντός του Court 8 όπου αγωνιζόταν η Μαρία Σάκκαρη όσο και εκτός, συνεχίζοντας τα συνθήματα και τη βαβούρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Έλληνες φίλαθλοι δέχθηκαν αρχικά παρατηρήσεις

από την αστυνομία, ωστόσο συνέχισαν να φωνάζουν και να παρενοχλούν τους υπόλοιπους θεατές αλλά και τα παιχνίδια στα άλλα γήπεδα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν εκτός Melbourne Park.

Τα συνθήματα δεν περιορίστηκαν μόνο στη στήριξη της Σάκκαρη αλλά αρκετά από αυτά χαρακτηρίστηκαν “ρατσιστικά” και εθνικιστικά.

“Με στήριξαν με ωραίο τρόπο” είπε η Σάκκαρη στους δημοσιογράφους, μετά τη νίκη επί της Χίμπινο που τη φέρνει στον 3ο γύρο του Australian Open.

“Σεβάστηκαν την αντίπαλο και σταμάτησαν όποτε ήταν απαραίτητο. Αυτή είναι η αγαπημένη μου ατμόσφαιρα και λατρεύω να τους έχω δίπλα μου. Όλοι τους φώναζαν “break, break, break” αλλά όλοι το κάνουν αυτό. Εγώ πιστεύω ότι δεν έκαναν τίποτα. Αντίθετα, ήταν σπουδαίο κοινό” πρόσθεσε η 24χρονη Ελληνίδα.

Όταν ρωτήθηκε για τα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά που ζήτησε από τους Έλληνες να σέβονται τους αντιπάλους τους, η Μαρία διαφοροποιήθηκε: “Δεν είδα τον αγώνα του. Άκουσα τι είπε και το κατανοώ αλλά όλοι έχουμε διαφορετική εικόνα και ο Στέφανος το βλέπει από τη δική του οπτική”

“Οι Έλληνες είναι πολύ πατριώτες και ειδικά οι ομογενείς που ζουν εδώ, οπότε δίνουν μεγάλη σημασία στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες τους. Νιώθουν περισσότερο Έλληνες από εμάς κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Δεν είναι κάτι παράνομο” είπε.

Στον 3ο γύρο, η Σάκκαρη θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, Μάντισον Κις στο δεύτερο μεγαλύτερο court των εγκαταστάσεων την Παρασκευή (06:00GR), στη Margaret Court Arena όπου αναμένονται πολλοί Έλληνες φίλαθλοι.

The post Σάκκαρη: “Κακώς αποβλήθηκαν οι Έλληνες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα