Σάκκαρη: “Φέτος έχει αλλάξει η νοοτροπία μου”

H Μαρία Σάκκαρη έπαιξε ένα καλό ματς για να κερδίσει στα 2 σετ την Ζόι Χάιβς στην πρεμιέρα της στο Wimbledon. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε μετά τον αγώνα της για τις φετινές προσδοκίες της στο Λονδρέζικο Slam, αλλά και για τον τρόπο που προσαρμόζει το παιχνίδι της στο γρασίδι:

“Το Wimbledon είναι το Wimbledon.

Είναι ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα, αν όχι το πιο ξεχωριστό τουρνουά της χρονιάς. Υπάρχει κάτι πολύ μοναδικό σε αυτό. Έχω πολύ κίνητρο μόνο που είμαι εδώ. Είναι πάντα τιμή, ανεξάρτητα από την κατάταξη που έχεις, να είσαι εδώ. Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για όσα έχω πετύχει.

Νιώθω πολύ καλά. Προφανώς είχα την ευκαιρία να κλείσω το ματς νωρίτερα από ότι έκανα, αλλά γενικά πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Πιστεύω ότι στο χώμα προσπαθώ να παίζω με περισσότερο ύψος, προσπαθώ να χρησιμοποιώ περισσότερο το forehand μου. Σε γρήγορες επιφάνειες όπως το γρασίδι ή το σκληρό γήπεδο, προσπαθώ πάντα να είμαι πιο επιθετική, προφανώς προσπαθώντας να χτυπήσω δυνατά και από τις δύο πλευρές.

Το τένις γίνεται ένα πολύ γρήγορο άθλημα αυτή τη στιγμή, οπότε πρέπει να είσαι επιθετικός. Αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε φορά που παίζω έναν αγώνα, ανεξάρτητα από την επιφάνεια που παίζω.

Στόχος μας είναι να προσεγγίζω το φιλέ 20 φορές σε έναν αγώνα. Όχι service και volley 20 φορές, απλά προσέγγιση του φιλέ 20 φορές. Είτε μπορώ να το κάνω είτε όχι, αυτός είναι ο στόχος. Αυτό είναι που με οδηγεί σε μια πιο επιθετική νοοτροπία.

Πιστεύω ότι φέτος αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παίζω καλά, επειδή η νοοτροπία μου έχει αλλάξει και ολόκληρο το στυλ παιχνιδιού μου έχει αλλάξει και έχει βελτιωθεί.”

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Βικτώρια Τόμοβα για μια θέση στον 3ο γύρο του Wimbledon την Τετάρτη 29/6.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-2h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Σάκκαρη: “Φέτος έχει αλλάξει η νοοτροπία μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα