Ρουντ: “Δίκαιη αλλαγή το coaching”

O No6 στον κόσμο Κάσπερ Ρουντ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό Wimbledon επικρατώντας στα 3 σετ του Άλμπερτ Ραμος Βινόλας. Ο Νορβηγός σε δηλώσεις του στο Eurosport έσπευσε να σχολιάσει θετικά την πρόσφατη απόφαση της ATP να εφαρμόσει δοκιμαστικά το coaching στα ματς στο διάστημα μετά το Wimbledon

και μέχρι τα ATP Finals τον Νοέμβριο. Ο κανόνας λέει πως ένας παίκτης μπορεί να λάβει coaching (λεκτικό ή μη) εφόσον δεν ενοχλεί και δεν εμποδίζει τον αντίπαλό του, ενώ το λεκτικό coaching θα επιτρέπεται μόνο όταν βρίσκεται στην ίδια πλευρά του court με τον προπονητή του:

“Πρέπει να δώσω τα εύσημα στην ATP που δοκιμάζει κάτι νέο, καθώς έχουμε μια πολύ μεγάλη μερίδα νέων παικτών και μια νέα γενιά που έρχεται. Νομίζω ότι είμαστε αρκετά ανοιχτοί για κάποιες αλλαγές, κάποια νέα πράγματα.

Νομίζω ότι είναι δίκαιος κανόνας. Όταν κάποιος είναι στην ίδια πλευρά του γηπέδου με τον προπονητή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. Προφανώς δεν πρόκειται να μείνει κανείς εκεί και να μιλάει με τον προπονητή για περισσότερα από 4-5 δευτερόλεπτα γιατί πρέπει να προετοιμαστεί για τον επόμενο πόντο.

Δεν πρόκειται να δούμε έναν πολύ μεγάλο διάλογο. Οι παίκτες θα λαμβάνουν μερικές συμβουλές, αλλά ξέρω ότι πολλοί προπονητές και παίκτες το κάνουν ήδη και προφανώς προσπαθούν να το κρατήσουν σε χαμηλούς τόνους.

Δεν πρόκειται να κάνουμε διαλόγους ενός λεπτού μεταξύ των πόντων γιατί έχουμε 25 δευτερόλεπτα για να προετοιμαστούμε για το επόμενο service. Νομίζω ότι είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.”

Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν για αυτή τη δοκιμή ήταν και ο Πατρίκ Μουράτογλου που συνεχάρη την ATP, με τον Νικ Κύργιο να αντιδρά, υποστηρίζοντας πως οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκουν τις δικές τους λύσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-2h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Ρουντ: “Δίκαιη αλλαγή το coaching” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα