Σάκκαρη: “Είναι πολύ ωραίο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου”

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά από τη στήλη του Eurosport “Players Voice”, έκανε τον δικό της απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε.

Στο τελευταίο επεισόδιο της στήλης για τη φετινή χρονιά, η Ελληνίδα τενίστρια αναφέρθηκε στο πνευματικό κομμάτι που άλλαξε φέτος, στους δύο ημιτελικούς Grand Slam, αλλά και για την παρουσία της στην καλύτερη 10άδα του κόσμου. 

“Το να φτάσω στους δύο πρώτους ημιτελικούς Grand Slam

μέσα στην ίδια σεζόν και το να τελειώσω τη χρονιά στους τελικούς της WTA στην Γουαδαλαχάρα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δεν συνέβη κατά λάθος…”, ανέφερε η Νο6 του κόσμου. 

“Μπορώ να πω ότι πριν από τη φετινή σεζόν, ήμουν σκληρή με τον εαυτό μου και αρκετά αρνητική. Κατά τη διάρκεια όμως και με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων δίπλα μου άρχισα να κάνω καλές και θετικές σκέψεις. ”

“Αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματά μου, οπότε το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Ήταν κάτι στο οποίο εστίασα περισσότερο φέτος και το οποίο σίγουρα οδήγησε στη σταδιακή μου βελτίωση.”

“Σημείο-κλείδι το Rolland Garros”

“Το σημείο που άλλαξαν όλα ήταν στο Roland Garros. Θυμάμαι ότι ένιωθα πολύ καλά με το παιχνίδι μου στο Παρίσι, με την αναμέτρηση κόντρα στην Ελίζα Μέρτενς να αποτελεί “κλειδί” για τη συνέχεια. Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι που έκανα φέτος και το οποίο μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση.”

“Ήταν ένα σημαντικό σημείο για μένα για την πορεία μου στο Παρίσι, όπως και ο ημιτελικός ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου. Είχα match-point απέναντι στην Μπαρμπόρα (σ.σ Κρεϊτσίκοβα), αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά.”

“Ακόμα πονάει η ήττα από την Κρεϊτσίκοβα”

“Πονάει ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι. Όμως ήταν μια εμπειρία για μένα που μπορεί να με κάνει ακόμα πιο δυνατή για τη συνέχεια. Το να χάσεις ένα match-point μπορεί να συμβεί στον καθέναν, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αν μη τι άλλο ήταν ένα καλό μάθημα για την επόμενη φορά που θα είμαι περισσότερο προετοιμασμένη.”

“Ξέρω ότι ο προπονητής μου (σ.σ Τομ Χιλ) θέλει να γίνω περισσότερο αλαζονική στο παιχνίδι μου. Αλλά νομίζω ότι θέλει ουσιαστικά να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου κάτι που είναι πολύ σωστό.”

“Οι δύο ημιτελικοί στα Grand Slam έδειξαν ότι αν κάνω σωστά κάποια πράγματα τα αποτελέσματα θα έρθουν και θα με βοηθήσουν στο να ανεβάσω ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή μου και να μου δείξουν το τι πιστεύω και τι είμαι ικανή να κάνω.”

“Δουλεύω με ψυχολόγο που πραγματικά ξέρει πως να με βοηθήσει και να με μάθει να βρίσκω τρόπους να χτίζω την αυτοπεποίθησή μου χωρίς αυτό να στηρίζεται στα αποτελέσματα.”

“Τεράστια υπόθεση η είσοδος στο Top-10”

“Η θέση μου στην κατάταξη αντικατοπτρίζει όλα αυτά που έγιναν τη φετινή σεζόν. Το να έχω αυτή την άνοδο σε αυτή την ηλικία δείχνει τη διαφορετικότητα στην ψυχολογία μου. Όταν είσαι νέα δεν φοβάσαι τίποτα. Στα 26 είσαι πιο ώριμος άνθρωπος και διαχειρίζεσαι διαφορετικά τα πράγματα.”

“Το να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει μέσα στο Top-10 είναι τεράστια υπόθεση για μένα, την οικογένειά μου, την πατρίδα μου. Είναι σπουδαίο πράγμα για την Ελλάδα να έχει εμένα και τον Στέφανο στην πρώτη 10άδα του κόσμου.”

“Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πολλούς τενίστες για να ακολουθήσεις το μονοπάτι τους στη κορυφή και να το επαναλάβεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μητέρα μου ήταν τενίστρια αυτό με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω στους στόχους μου. Είναι στο πλευρό μου από τότε που ήμουν 6 ετών και με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι τώρα.”

“Μετά το τέλος της σεζόν θέλω να ξεκουραστώ και να μην κάνω απολύτως τίποτα και να κάνω τα πλάνα μου για την επόμενη σεζόν. Δεν έχω κάποιους συγκεκριμένους στόχους, απλά θέλω να γίνω μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μου…”

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Σάκκαρη: “Είναι πολύ ωραίο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα