Tennis Australia: “Δεν αναζητούμε παραθυράκια για τους ανεμβολίαστους”

Οι διοργανωτές του Australian Open επιμένουν να τονίζουν ότι: “όλοι οι παίκτες, οι συμμετέχοντες, θεατές, αλλά και το προσωπικό πρέπει να εμβολιαστούν”, την ίδια ώρα που το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς συμπεριλήφθηκε στις λίστες των συμμετεχόντων για το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν.

Το Tennis Australia αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το “παραθυράκι” στους κανόνες της εισόδου στα σύνορα, έτσι ώστε μη

εμβολιασμένοι παίκτες να μπορούν να αγωνιστούν στο τουρνουά.

Το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς στις λίστες που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (8/12), ήταν λογικό να δημιουργήσει ερωτήματα, αλλά και εικασίες σχετικά με το αν ο Νο1 του κόσμου μπορεί να μπει στη χώρα. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αναπληρωτής Premier της Βικτώριας, Τζέιμς Μερλίνο απάντησε σε σχόλιο που έλεγε ότι ο Τζόκοβιτς έχει τη στήριξη του Tennis Australia για να υποβάλει αίτηση για εξαίρεση για ιατρικούς λόγους.

Ο Σέρβος ανακοινώθηκε ως μέλος της ομάδας της Σερβίας στο ATP Cup που θα ξεκινήσει νωρίτερα στο Σίδνεϊ, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι θα μπορούσε να επιδιώξει να εισέλθει στη χώρα μέσω της Νέας Νότιας Ουαλίας, ζητώντας ιατρική εξαίρεση προκειμένου να παρακάμψει τους κανόνες που ισχύουν για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. 

“Η άποψη μου είναι σαφής και απλή.”, δήλωσε ο Μερλίνο την Τετάρτη. “Όσοι παρευρεθούν στο Australian Open αναμένεται να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Έτσι είναι οι κανόνες.”

“Οι ιατρικές εξαιρέσεις δεν είναι ένα “παραθυράκι” για τους προνομιούχους παίκτες του τένις. Είναι ιατρική εξαίρεση σε εξαιρετικές περιπτώσεις αν υπάρχει κάποια οξεία ιατρική κατάσταση.”

Από την πλευρά του το Tennis Australia, σε δήλωσή του στην οποία δεν ανέφερε το όνομα του Τζόκοβιτς, τόνισε ότι: “όλοι οι παίκτες, οι συμμετέχοντες και το προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστούν.”

“Οποιαδήποτε πρόταση ότι το Tennis Australia αναζητά “παραθυράκια” σε αυτή τη διαδικασία, είναι αναληθής. Η απόφαση για τις ιατρικές εξαιρέσεις ανήκει στον τομέα ανεξάρτητων ιατρικών εμπειρογνωμόνων. Δεν είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε αυτή τη διαδικασία και ούτε το θέλουμε.”

“Οποιαδήποτε αίτηση για ιατρική εξαίρεση πρέπει να ακολουθεί αυστηρές κυβερνητικές οδηγίες που βασίζονται στις κλινικές συμβουλές της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI). Αυτή είναι η διαδικασία που ισχύει για κάθε άτομο που θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία”, ανέφερε η ανακοίνωση. 

Πριν από μερικές ημέρες ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, είχε προειδοποιήσει ότι ο Νο1 του κόσμου, είναι απίθανο να παίξει αν οι κανόνες για τους εμβολιασμούς κατά της covid-19 δεν…χαλαρώσουν από την πλευρά των Αυστραλών. 

Για να αγωνιστεί στο Σίδνεϊ, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για εξαίρεση με την προϋπόθεση ότι ο 34χρονος θα μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Σε περίπτωση που ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να φτάσει στο Σίδνεϊ ως τις 16 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η υποχρεωτική καραντίνα των 14ων ημερών πριν από την έναρξη του ATP Cup που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2022. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Tennis Australia: “Δεν αναζητούμε παραθυράκια για τους ανεμβολίαστους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα