Ρότζερ Φέντερερ και US Open: μία παράξενη σχέση!

Στο πρώτο κομμάτι της καριέρας του, ο Ρότζερ Φέντερερ συνδέθηκε άρρηκτα με το Αμερικανικό Όπεν κατακτώντας πέντε σερί φορές το τρόπαιο (2004-2008), ωστόσο, έχει να κερδίσει το τουρνουά ακριβώς δέκα χρόνια!

Φαντάζει, ομολογουμένως, περίεργο, πώς ο Ρότζερ Φέντερερ έχει να κατακτήσει τρόπαιο στο Flushing Meadows από το μακρινό 2008, δηλαδή δέκα χρόνια πριν!

Ενώ την αμέσως προηγούμενη περίοδο, από το 2004 ως το 2008 είχε επιβάλει πλήρως την κυριαρχία του και στη Νέα Υόρκη η οποία φάνταζε

σαν ο αγαπημένος του προορισμός μετά το Wimbledon φυσικά!

Μιλάμε για μια επιφάνεια (σκληρή) που ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι του έστω και αν, με την πάροδο των ετών έχει γίνει αρκετά πιο αργή σε σχέση με το παρελθόν.

Ο ίδιος ρωτήθηκε φυσικά γιατί υπάρχει αυτή η “δυστοκία” εδώ και μια δεκαετία και έδωσε τη δική του εξήγηση.

“Θα πρέπει να αναλύσουμε κάθε χρονιά ξεχωριστά. Το 2009, για παράδειγμα, θα έπρεπε να έχω κερδίσει τον τελικό κόντρα στον Ντελ Πότρο. Μετά, είχα δύο σκληρές ήττες στα ημιτελικά από τον Τζόκοβιτς χάνοντας match point. Αν κέρδιζα θα είχα σημαντικές πιθανότητες για τον τίτλο (αντίπαλος και στις δύο περιπτώσεις θα ήταν ο Ναδάλ). Το 2015 έφτασε στον τελικό αλλά ο Νόβακ ήταν λίγο καλύτερος. Το 2016 δεν έπαιξα, το 2017 ήμουν τραυματίας. Το 2013 είχα θέματα με την πλάτη μου ενώ το 2012 ο Μπέρντιχ είχε κάνει ένα σπουδαίο ματς!” ανέλυσε ο Φεντ που δεν βλέπει προφανώς κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα να υπάρχει με το τελευταίο Major της σεζόν.

“Αν είμαι υγιής, όλα μπορούν να γίνουν” καταλήγει.

Η ζωή στη Νέα Υόρκη, εν μέσω Slam είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τα άλλα τρία Major.

“Στη Μελβούρνη, νιώθεις ότι είσαι πολύ μακριά από όλα. Στο Wimbledon είναι σαν να είσαι μέσα σε μύα “γυάλα”! Στη Νέα Υόρκη δεν γίνεται να είσαι συνέχεια στο ξενοδοχείο. Έχει τόσα πολλά πράγματα να πας και να δεις. Είναι πολλά τα πράγματα που σου αποσπούν την προσοχή” κατέληξε ο “Βασιλιάς” που θα επιχειρήσει, δίχως πάντως να δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, να σπάσει την “κατάρα” του US Open μετά από δέκα χρόνια.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ρότζερ Φέντερερ και US Open: μία παράξενη σχέση! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα