Ρώμη: Ο…υπερηχητικός Τσιτσιπάς πέρασε στα προημιτελικά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις 59 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άλεξ ντε Μινόρ και με το επιβλητικό 6-1, 6-2 να περάσει στα προημιτελικά της Ρώμης για 4η σερί χρονιά (5η συνολικά), αλλά και για 23η στην καριέρα του σε ATP Masters 1000.

Παράλληλα ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 23 νίκες τη φετινή σεζόν (23-8), από τις οποίες οι 12 είναι στο χώμα (12-2), αλλά και στην 11η σε 12 αναμετρήσεις κόντρα στον ντε Μινόρ, ο οποίος τον είχε κερδίσει νωρίτερα φέτος στον προημιτελικό του Ακαπούλκο. 

Εντυπωσιακός

από τη θέση του service, με μοναδικό…ψεγάδι το break που δέχθηκε στο 2ο set, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 69% στα περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 74% των πόντων (20/27) και το 83% στο δεύτερο (10/12), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 8 ευκαιρίες που είχε για break. Σημείωσε επίσης 15 winners (μόλις 4 ο ντε Μινόρ), ενώ είχε μόλις 4 αβίαστα λάθη με τον Αυστραλό να κάνει 5. 

Μέσα σε 10 μόλις λεπτά ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι θα είναι ο κυρίαρχος στο court. Δύο holds κι ένα break έφεραν τον Έλληνα τενίστα μπροστά με 3-0, με τον ντε Μινόρ να μειώνει προσωρινά αλλά στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς με ένα ακόμα break (5-1) και κατακτώντας τα επόμενα 3 breaks έκλεισε το set με 6-1 σε 23 λεπτά! 

Η πίεση του Τσιτσιπά στο service του ντε Μινόρ, αλλά και η συνέπεια στο δικό του, του χάρισαν ένα ακόμα break (2-1) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 3-1. Μάλιστα στη συνέχεια με το 4ο του break πήρε προβάδισμα με 4-1 τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ακολούθησε το 1ο break του ντε Μινόρ που μείωσε σε 4-2.

Αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για τον ντε Μινόρ με τον Τσιτσιπά στη συνέχεια να κάνει κι άλλο break (5-2) σφραγίζοντας την προκριση με ένα εύκολο hold. 

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Τζάρι, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Αλεξάντερ Μίλερ με 7-5, 6-3. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Ο…υπερηχητικός Τσιτσιπάς πέρασε στα προημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα