Καιρός: Από Μάη καλοκαίρι – Έρχονται 35άρια!

Καιρός... καλοκαιρινός από τον Μάιο με την θερμοκρασία να «χτυπάει» ακόμη και  «35αρια» σύμφωνα με την πρόγνωση που δίνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ALPHA TV θα έχουμε και αφρικανική σκόνη.

Μεταξύ άλλων τόνισε οτι μετά την αστάθεια από την Τετάρτη (15/5) θα έχουμε ένα κοκτέιλ σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών. Την Πέμπτη ειδικότερα (16/4) θα έχουμε υψηλές συγκεντρώσεις, ενώ θα μας απασχολήσει τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από την

Παρασκευή (17/5) θα δούμε αρκετά 30άρια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου στα Χανιά.

Θερμοκρασίες που είναι πάνω από 8-10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα! Ενδέχεται μάλιστα και η Αθήνα να φλερτάρει με τους 30 βαθμούς το προσεχές Σαββατοκύριακο!

Η ζέστη αναμένεται να διατηρηθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η σκόνη αναμένεται να κρατήσει έως και την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Αναλυτικότερα για την Πέμπτη (15/5) ο καιρός αναμένεται με: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα