Ρώμη: Πέρασαν στην 8άδα Φριτς και Ταμπίλο (vids)

Στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης προκρίθηκε ο Τέιλορ Φριτς, νικώντας τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-2, 6-7(11), 6-1, μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά παιχνιδιού στο Foro Italico, και δίνει συνέχεια στις προσπάθειές του στο τελευταίο 1000άρι της Ευρώπης πριν το Grand Slam στο Παρίσι, το Roland Garros.

Ο 26χρονος Αμερικανός επέβαλε τους δικούς του ρυθμούς στο πρώτο set και το κατέκτησε εύκολα, παραχωρώντας

μόλις 2 games. Στο δεύτερο έχασε τρεις ευκαιρίες για break, ενώ παράλληλα αποσόβησε 2 BP, αλλά και 2 SP του Βούλγαρου πριν το tie-break (7-6(11).

Εκεί ακολούθησε μία ολιγόλεπτη μάχη, κατά την οποία ο No11 του ταμπλό χρειάστηκε να σβήσει άλλα 7(!) SP, ενώ έχασε και δικό του MP από το service του. Στη 10η ευκαιρία του όμως ο Ντιμιτρόφ έφερε το ματς στα ίσα, και τους οδήγησε σε decider για την πρόκριση.

Στο τρίτο και τελευταίο set ο Αμερικανός έφερε στο κορτ το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε και στο πρώτο μέρος της, και χαρίζοντας μόλις ένα game στον No10 του κόσμου πήρε τη μεγάλη νίκη, και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους “8” της Ρώμης.

Σημείωσε 27 winners και 13 άσους, και υπέπεσε σε 9 αβίαστα και ένα διπλό λάθος. Από την άλλη ο Ντιμιτρόφ είχε 37 winners και έναν άσο, όμως έκανε 31 αβίαστα και 11 διπλά λάθη, που του κόστισαν σε μεγάλο βαθμό την ήττα στο κεντρικό κορτ.

Firing into the quarters @Taylor_Fritz97 overcomes a tough battle with Dimitrov 6-2 6-7 6-1 and is through to the last 8#IBI24 pic.twitter.com/8h4NUrz8AD

Tennis TV (@TennisTV) May 14, 2024

Ο αντίπαλος του Φριτς θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Νούνο Μπόργες. Παράλληλα, την πρόκριση για τα προημιτελικά της ιταλικής πρωτεύουσας για πρώτη φορά πήρε και ο Αλεχάνδρο Ταμπίλο, που συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του.

Ο 26χρονος Χιλιανός νίκησε τον Κάρεν Χατσάνοφ με 7-6(5), 7-6(10), μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά αγώνα στη Grand Stand Arena, θα βρεθεί για πρώτη φορά σε 8άδα ενός Masters στην καριέρα του, και ήδη έχει εξασφαλίσει άνοδο τεσσάρων θέσεων στα ATP Rankings.

Μετράει και αυτός τρεις σερί νίκες στη Ρώμη, απέναντι σε Χάνφμαν, Τζόκοβιτς και πλέον σε Κατσάνοφ, και αντίπαλός του στα προημιτελικά θα είναι ένας εκ των Ζίζεν Ζανγκ και Τιάγκο Μοντέιρο, που αναμετρώνται αυτή την ώρα στο ίδιο κορτ.

What a moment

Alejandro Tabilo reaches his maiden Masters 1000 quarterfinal at the @InteBNLdItalia seeing off Khachanov 7-6 7-6#IBI24 pic.twitter.com/Tn3r3GbDwQ

Tennis TV (@TennisTV) May 14, 2024

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Πέρασαν στην 8άδα Φριτς και Ταμπίλο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα